Kevin Costner - Hayattan Ne Öğrendim?

Netflix, Hollywood yapımlarına alışkın yıldızları kendi film ve dizilerine dahil etmeyi sürdürüdyor. Sıradaki isim, 2019 yapımı The Highwaymen ile Kevin Costner oldu.

Giriş Tarihi: 30.07.2019 13:59 Güncelleme Tarihi: 31.07.2019 12:27

AİLEM GÖÇMEN KAMPLARINDA hayatta kalmayı başardı. 1930'lardaki Büyük Buhran'da her şeyini kaybetti. Bu üzüntüler tüm aile üyelerinin hayatını sonsuza dek değiştirdi. Oklahoma'dan California'ya taşındılar. Her şey John Steinbeck'in Gazap Üzümleri'ndeki gibiydi ki, babamın bu bakımdan romanın kahramanlarından Tom Joad'a benzediğini söyleyebiliriz.

OKULDA ÇOK BAŞARILI DEĞİLDİM, oyunculuk ise her zaman kolay geldi. Oyuncu olmak benim için entelektüel açıdan verilmiş bir karar değildi, yürekten gelen bir istekti. Bu işte, sadece halkı memnun etmeye çalışmaktan ve duyguyu ortadan kaldırmaktan kaçınmalısınız.

ESKİDEN FİLMLERİMİ SADECE AMERİKALILARIN izlediğini düşünürdüm. Kulağa naif geldiğini biliyorum ama 80'lerde, Venedik Film Festivali'ne gittiğimde ülkemde başarısız olmuş Silverado'nun İtalya'da çok sevildiğini öğrenip şaşırdım. Sonra kendi kendime, filmlerin dünyayı dolaşabileceğini hesaba katmadan film çekmeyeceğime dair söz verdim.

ABD YENİ BİR KÜLTÜRE SAHİP. Dünya ve Amerika değişiyor ama biz her zaman bir millet olarak nasıl doğduğumuzu aklımızda tutmalıyız. Sınırlarımız, Eski Kıta'nınkiler gibi kanla çizildi. Bu süreçte haritadan bütün bir topluluğu, daha önce bu topraklarda yaşayanları ve kültürlerini sildik. Bu tarihten kurtulamayacağız, o yüzden hatırlamamız önemli.

SİLAH KONTROLÜ YASALARI daha katı olmalı, bu konuda tereddüte mahal yok. Diğer yandan, bu politik bir mesele ve bizi temsil edenler bu konuda gereken özelliklere sahip değiller çünkü herkes yeniden seçilmek istiyor. Benim de silahlarım var ama kendim almadım; bana aile mirası olarak büyükbabamdan kaldılar.

ARTIK SADECE SÜPER KAHRAMANLARI DEĞİL, gerçek kahramanları göstermenin zamanı geldi. Bu gizli kahramanlar fark edilmez, manşetlere çıkmaz. Ancak birçoğumuzun asla üstesinden gelemeyeceği problemlerle karşı karşıya kalırlar. Hepimiz onlar kadar cesur olduğumuzu düşünüyoruz, peki gerçekten öyle miyiz?

HOLLYWOOD'DA YENİ BİR ŞEY YOK. Her şey hâlâ para kazanmanın farklı yolları üzerine kurulu. Sanatla alakası olmayan kararlar veriliyor. Ancak ben yine de insanlara ve yaptıklarımıza değer verme niyetindeyim. Bana bir etiket ve fiyat koymalarına izin vermeyeceğim. İsteğim bu ve bu yolda beni kimse durduramaz.

NETFLIX, BUGÜNKÜ İHTİYAÇLARIMIZIN CEVABI. Filmi beyazperdede izlemek hâlâ güzel ama yeni filmimi evinizin koltuğunda izleyebilecek olmanız da beni mutlu ediyor; üstelik platformda başka harika filmler de var.

YAŞLANMAK BENİ RAHATSIZ ETMİYOR. Tabii ki sonsuza dek yaşayıp çocuklarımın nasıl büyüdüğünü görmek güzel olurdu ama nihayetinde yapmam gerekenin, bildiğim her şeyi onlara öğretmek olduğunu düşünüyorum. Onları hayatımda ayrıcalıklı bir yere koydum, kariyerimden daha önemliler. Hayatlarının içinde olmak için elimden geleni yapıyorum.

PROJELERİMİ HEP DİKKATLİ SEÇMEYE ÇALIŞTIM. Bir film beni sonradan hayal kırıklığına uğratırsa, bu genelde senaryo yüzünden değil, filmi gişede daha kârlı hale getiren kararlar nedeniyle oluyor. Yapımcılar bana göre yanılıyorlar; farklı ve yeni olan, izleyicinin henüz bilmediği şeydir. Sevmek zorunda da değilsiniz ama farklı olanı sektörün en büyük gücü olarak siz yapmalısınız.

BİR KOVBOY FİLMİ YAPMAK İSTİYORUM. Jonathan Baird ile yazdığımız Explorer's Guild kitabını sinemaya uyarlamak gibi bir fikrim var. Batı'ya güçlü kadın karakterlerle dönmek istiyorum.

BİZE ULAŞIN