Diego Armando Maradona - Hayattan Ne Öğrendim?

Hublot'un marka elçisi, 58 yaşındaki teknik direktör Diego Armando Maradona anlatıyor.

Giriş Tarihi: 11.07.2019 11:21 Güncelleme Tarihi: 12.07.2019 12:40

DÜNYA KUPASI'NA KATILDIĞIM, BU HİSSİ TATTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM. Dünya Kupası'nın gücünü ve anlamını çok iyi biliyorum.

MESSİ'NİN DÜNYA KUPASI'NDA BAŞARILI OLMASINI İSTİYORDUM. Ben o günlerde heyecandan pek uyuyamadım, Messi'nin de huzur içinde uyuduğunu sanmıyorum.

NE KADAR BAŞARILI OLURSANIZ OLUN, dünya çapında bir ödülünüz yoksa tarihe geçemezsiniz.

CHRISTIANO MU, MESSİ Mİ? Umarım birlikte oynarlar. (Gülüyor.) Birbirlerinden farklı oldukları için seçmek çok zor. Messi topla oynayan bir akrobat, Christiano ise bir safkan.

NEYMAR'IN BARÇA'DAN AYRILMASI OLAY OLMUŞTU, BEN DOĞAL BULDUM. Bugün futbol için konuşulan rakamları düşününce hiçbir şey beni şaşırtmıyor. Bir kaleciye 100 milyon avro vermek delilik!

USAIN BOLT'U BİR FENOMEN OLARAK GÖRÜYORUM. Bolt zaten futbolu da çok seviyor ama atletizmde çok başarılı olduğu için o alanda ilerliyor. Solak olduğu için futbolda da çok başarılı olurdu.

FUTBOL, HÂLÂ BENİ İLK GÜNKÜ KADAR HEYECANLANDIRIYOR. Bir futbolcu bir gün, "Futbolu eskisinden daha az seviyorum" demişti, öyleyse kazandığı parayı geri versin. Futbol sana milyonlar kazandırdıktan sonra onu sevmemek olmaz. İnsan yediği kaba tükürmemeli.

1986'DA ŞİMDİKİ GİBİ BİR TEKNOLOJİ YOKTU. Meksika'daki Dünya Kupası'nda Arjantin-İngiltere arasındaki çeyrek final maçında 100 binin üzerinde seyirci vardı ve onlar elle attığım gol için hakemi suçladılar, oysa oturdukları yerden ne olduğunu görmeleri imkânsızdı. Bildiklerini söylüyorlar ama gördükleri o günün fotoğrafıydı veya ekranda izledikleri tekrar görüntüleri.

FUTBOL İÇİN TEKNOLOJİ ÇOK ÖNEMLİ. Dünya nereye gidiyorsa futbol da oraya gitmek zorunda. Dünya teknolojiyle iç içeyse futbol da öyle olmalı.

BİR TOP VE SAHA BULDUĞUM SÜRECE FUTBOL OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİM. 58 yaşındayım ve bazen çok hızlı bir hayat yaşadığımı düşünüyorum. Top oynarken, 25 yaşındaki gücüme sahip olsaydım diyorum. Ama yine de, hep olduğu gibi futbol oynamaktan zevk alıyorum.

HUBLOT'NUN BENİM ADIMI VERDİĞİ SAATTEN SONRA Dünya Kupası için ürettiği ve geçen yıl Baselworld'de tanıttığı saat, hiç tanımadığım futbol insanlarıyla tanışmamı sağladı. Saatin adındaki "Büyük Hakem", umarım FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya gönderme yapmıyordur.

ÇİM KOKUSUNDAN DAHA GÜZEL bir parfüm yoktur.

ARJANTİN'İN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ nelerdir, henüz bilmiyoruz. Çünkü oturmamış çok şey var.

BİR FUTBOLCUNUN İYİ OYNAMASINI SAĞLAYAN ŞEY, PARA DEĞİLDİR. O "çok yüksek rakamlar" bankayı bekler. Futbolcuyu sahada oynatan şey, tutkudur.

FUTBOLUN KALBİMDEKİ YERİ HÂLÂ ÇOK AYRI. Sadece eskisi gibi değilim, o kadar. Ama ona duyduğum tutku, sonsuz.

BİZE ULAŞIN