Leonardo DiCaprio Neredeyse Titanic'teki Rolü Kaybediyordu

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet ile birlikte ekran testi ve okuma provası yapmayı reddettikten sonra, senarist-yönetmen James Cameron ya rolü okuyabileceğini ya da ayrılacağını söyledi.

Giriş Tarihi: 25.11.2022 17:06 Güncelleme Tarihi: 25.11.2022 17:09

Leonardo DiCaprio, Titanik'teki rolü neredeyse alamıyordu ve bu muhtemelen onun hatası olurdu. DiCaprio, bir gişe başarısı olduğunu kanıtlayan filmde rol aldı (film şu anda dünya çapında tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü filmi) ve DiCaprio'nun 90'ların gönül yarası statüsünü pekiştirdi. The Revenant'taki performansıyla Oscar kazanan DiCaprio'nun yeteneği ve ekrandaki varlığı solmadı. Beş adaylık daha kazandı ve 23 başrolle gişede 6 milyar doların üzerinde para kazanmasına yardımcı oldu.

James Cameron verdiği bir röportajda Leonardo DiCaprio'nun rolü neredeyse alamadığını hatırladı. Cameron, ilk görüşmelerinin iyi geçtiğini, ancak DiCaprio'nun rol için bir ekran testi yapması gerektiğini öğrendiğinde her şeyin neredeyse dağılacağını ifade etti.

O sıralarda What's Eating Gilbert Grape filmindeki rolüyle Oscay adaylığı kazanan ve yıldızı parlayan oyuncunun "Replik mi okuyacağım? Ben replik okumam" dediğini paylaşan yönetmen, DiCaprio'nun bir filmde rol almak için seçmelere katılmayı gereksiz gördüğü hissine kapıldığını söyledi.

DiCaprio'ya "Bu film hayatımın iki yılını alacak kadar büyük bir film. Oyuncu seçiminde bir hata yapıp hiçbir şeyi mahvetmeyeceğim. Ya replikleri okuyacaksın ya da bu rolü kaybedeceksin" diyen Cameron, oyuncunun gönülsüz de olsa filmde Rose'u canlandıran Winslet ile replikleri okuduğunu söyledi.

Oyuncunun replikleri söylediği anda Jack karakterine dönüştüğünü söyleyen yönetmen, "Kate de bir anda canlandı. Karanlık bulutlar dağıldı ve güneş resmen Jack'i aydınlığa çıkardı. Kendi kendime 'Bu adamımız' dedim" dedi.

11 Oscar ödülü kazanarak adını sinema tarihine yazdıran film, 1997 yılında vizyona girdi.

BİZE ULAŞIN