Quentin Tarantino: Marvel Oyuncuları Film Yıldızı Değil

Quentin Tarantino, Marvel oyuncuları film yıldızı değil; Yıldız olan Kaptan Amerika, Chris Evans değil!

Giriş Tarihi: 24.11.2022 16:24

Quentin Tarantino, son 30 yılın en tanınmış film yapımcılarından biri ve aynı zamanda gerçek bir Hollywood sevgisine sahip, kendini sinemasever ilan eden bir kişi. Ama onun bakış açısına göre, artık gerçek film yıldızları yok... ve bu, büyük ölçüde Marvel Sinematik Evreninden kaynaklanıyor.

2 Bears, 1 Cave podcast'indeki yakın tarihli bir sohbette Tarantino, yalnızca franchise liderliğindeki devasa filmlerin izleyici çekmesine neden olan "Hollywood'un Harikalaştırılması" nı kınadı ve insanların sinemalara film tarafından çekilmediğini belirtti; Chris Hemsworth veya Scarlett Johansson'un yıldız çekiciliği değil, en sevdikleri süper kahraman karakterlerini görmek için.

Tarantino sözlerini şöyle sürdürdü; "Hollywood'un Marvellaşmasının bir parçası da bu karakterleri oynayarak ünlü olan bir sürü oyuncunun olması. Ama onlar film yıldızı değiller, değil mi? Kaptan Amerika yıldız. Thor yıldız. Bunu söyleyen ilk insan ben değilim, sanırım milyonlarca kez söylendi ama, yıldız olan bu serilerin karakterleri.

2005'te bir oyuncu, Marvel filmleri kadar başarılı bir filmde yer alıyorsa o mutlak bir yıldızdı. İnsanlar yıldızları izliyor, beğeniyor ve onları başka filmlerde de görmek istiyordu. Sandra Bullock 'Speed'de oynadı ve herkes onun bu filmde harika olduğunu düşündü. Herkes ona hayran kaldı. Heyecanlandılar ve onu başka bir şeyde görmek istediler. Şimdi durum böyle değil. Artık oyuncunun Wolverine'i oynamaya devam ettiğini görmek istiyoruz."

Tarantino, "Bak, çocukken deliler gibi Marvel çizgi romanları toplardım," diye devam etti. "Yirmili yaşlarımda bu filmler vizyona girseydi, kesinlikle mutlu olurdum ve onları tamamen severdim. Demek istediğim, yapılan tek film onlar olmayacaktı. Diğer filmlerin arasında o filmler olurdu. Ama biliyorsun, neredeyse 60 yaşındayım, yani evet. Hayır, onlar için o kadar heyecanlı değilim."

BİZE ULAŞIN