Quentin Tarantino 10. Filmiyle İlgili Güncelleme Paylaştı

Quentin Tarantino, yeni kitabı Cinema Speculation'ın tanıtımını yaparken onuncu ve son filmiyle ilgili hayal kırıklığı yaratan bir güncelleme sunuyor.

Giriş Tarihi: 22.11.2022 17:04

Quentin Tarantino, dokuz film yazıp yönettikten sonra şaşırtıcı bir şekilde, gurur duyabileceği bir çalışma grubuyla yüksek not alma arzusunu gerekçe göstererek, onuncu filminden sonra uzun metrajlı yönetmenlik kariyerine son vermeyi planladığını açıkladı. Tarantino, son uzun metrajlı filmi için Kill Bill 3'ten bir Western, korku veya komedi filmine kadar çeşitli fikirlerle dalga geçti. Ancak bu noktada, beklenen onuncu ve son filmi hakkında orijinal bir senaryo olacağı dışında kesin olarak hiçbir şey bilinmiyor.

Yakın zamanda YMH Studios'un Tom Segura ile yaptığı 2 Bears, 1 Cave podcast'inde yer alan Tarantino, son filmi hakkında hayal kırıklığı yaratan bir güncelleme yaptı. Ünlü yönetmen, onuncu filmini yazmaya başlamadığını ve ne olacağını düşünmediğini söylüyor. Son filminin yazılıp yazılmadığı sorulduğunda Tarantino, "Hayır, henüz düşünmedim bile" yanıtını verdi.

TARANTINO'NUN 10. FİLMİ İÇİN YAPABİLECEĞİ FİLM FİKİRLERİ

Tarantino, onuncu ve son filminin ne olabileceğini düşünmeye bile başlamamış olsa da , yeniden değerlendirebileceği pek çok eski fikri var. Yönetmen, "müthiş" bir konsept bulabilirse, onuncu filminin bir korku filmi olmasına ilgi duyduğunu ifade etti . Tarantino'nun geçmişte bahsettiği diğer kullanılmayan fikirler arasında, ilginç bir Western yapacak bir John Brown biyografisi yer alıyor. Başka bir tür olasılığı, Tarantino'nun bir zamanlar yapmakla ilgilendiğini ifade ettiği 1930'lar tarzı bir gangster filmi olabilir.

Tarantino geçenlerde son filminin tamamen orijinal bir çalışma olacağını söyledi ve görünüşe göre Kill Bill 3'ü ve R dereceli bir Star Trek filmi, James Bond veya Marvel's Luke Cage gibi birkaç devam filmi olasılığını dışlıyor. Tarantino'nun Jackie Brown filmlerinden biri hariç tümünün orijinal senaryolar olduğu düşünüldüğünde, bu büyük ölçüde bekleniyordu. Tarantino'nun onuncu filmi bu geleneği sürdürecek olsa da, ne hakkında olabileceği konusunda daha fazla kafa yormuşa benzemiyor.

Yönetmenin son güncellemesi bazı hayranlar için hayal kırıklığı yaratsa da, Tarantino'nun acele etmesi sonunda nihai üründen yalnızca fayda sağlamalıdır. Normal şartlar altında mükemmellik aceleye getirilemez, özellikle de ünlü filmografisini son bir "magnum opus" ile kapatacak Tarantino söz konusu olduğunda.

TARANTINO DİZİ ÇEKMEYE HAZIRLANIYOR

Bu arada hayranlar, yeni kitabı Cinema Speculation da dahil olmak üzere yapımcının çeşitli çalışmalarının tadını çıkarabilirler. Tarantino ayrıca gelecek yıl sekiz bölümlük sınırlı bir dizi yazdı ve yönetmeyi planlıyor. Çok daha uzakta olan son filmi yerine, şimdi odak tamamen Quentin Tarantino'nun bazılarının onun Bounty Yasası olduğu tahmin edilen televizyon dizisinin ne hakkında olabileceğine odaklanmalı. Once Upon a Time in Hollywood spinoff'u olduğu düşünülüyor.

BİZE ULAŞIN