Avatar Madonna'dan İlham Aldı

Avatar yapımcısı Jon Landau, James Cameron'ın 2009 yılında gişe rekorları kıran filminin, Pop'un Kraliçesi Madonna'dan ilham aldığını şaşırtıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Giriş Tarihi: 20.09.2022 15:39

Avatar yapımcısı Jon Landau, Madonna'nın filme ilham kaynağı olan şaşırtıcı yolu açıklıyor. James Cameron tarafından yazılan ve yönetilen 2009 gişe rekorları kıran filmde Sam Worthington, yemyeşil Pandora gezegenine seyahat eden ve Zoe Saldana'nın canlandırdığı Na'vi kadını Neytiri'ye aşık olan engelli eski bir denizci Jake Sully'yi canlandırdı. İnanılmaz görsel efektleri ve yenilikçi hareket yakalama çekim teknikleri ile tanınan Avatar çok geçmeden dört devam filmi yoldaydı.

İlk devam filmi, uzun zamandır beklenen Avatar: The Way of Water bu yıl içinde çıkacak. İlk film gibi, Avatar 2 de üretimden önce yeni performans yakalama teknolojisinin geliştirilmesi gerektiğinden çok sayıda gecikmeye maruz kaldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürülen Avatar 2 fragmanı, Pandora'nın okyanus manzarasına ve hikayenin merkezindeki Sully aile dinamiğine nefes kesici bir bakış sergileyerek her şeye değebileceğini ortaya koydu. Seyircilerin Way of Water'ın bu Aralık ayındaki gösterimine hazırlanmalarına yardımcı olmak için Disney, Avatar'ı 23 Eylül'de yeniden düzenlenmiş görüntü ve sesle sinemalarda yeniden yayınlayacağını duyurdu.

Şimdi, Avatar'ın yeniden gösterime girmesinden önce The New York Times ile yakın tarihli bir röportaj sırasında , yapımcı Jon Landau, Madonna'nın filmin sinematografisine şaşırtıcı bir şekilde ilham verdiğini açıkladı. Yapımcılığını Cameron ile paylaşan Landau, konserleri sırasında özellikle pop yıldızının mikrofon yerleşiminden ilham aldıklarını ve bu sayede aksiyon sahnelerini çekerken kamerayı oyunculara yakın tutma fikrini verdiğini söylüyor. Landau'nun Avatar'ın ilginç ilham kaynağı hakkında şunları söylüyor;

"Madonna suratında bir mikrofonla ortalıkta hoplayıp zıplayabiliyorsa ve harika bir performans sergileyebiliyorsa, 'O mikrofonu bir video kamerayla değiştirelim' diye düşündük. Biz performansı yakalarken o video kamera oyuncunun yanında kalıyor ve biz o görüntünün kendisini kullanmasak da görsel efekt şirketine veriyoruz ve onlar da onu kare kare, neredeyse gözenekli hale getiriyorlar."

Madonna'dan ilham alan avatar göründüğü kadar tuhaf değil. 1990'daki Blond Ambition Tour'da pop yıldızı, el mikrofonu yerine kablosuz kulaklık kullanmayı popüler hale getirdi. Avatar'ın perde arkasında benzer görünümlü siyah kulaklıklar kullandılar. Yine de, oyuncuların ağızlarının önüne yerleştirilmiş bir mikrofon yerine, yüz ifadelerini yakalamak ve CGI'nın olabildiğince gerçekçi görünmesini sağlamak için küçük bir kare kamera kullandılar. Gerçekte, bu sadece kendi alanında bir öncünün diğerinden ilham almasına bir örnektir.

Avatar 2'nin yapımı için Cameron ve ekibi bir kez daha yeni çekim teknolojisine öncülük etti. En büyük manşet, Kate Winslet'in yedi dakika boyunca nefesini tutmasını gerektiren sualtı performans yakalamanın yeniliğiydi , her ikisi de filmde daha önce hiç yapılmamış bir başarıydı. Avatar'ın yeniden vizyona girmesi, 16 Aralık'ta devam filminin galasını takip ettiğinden, Cameron'ın bu teknolojik yenilikler için olası olmayan ilham kaynaklarını potansiyel olarak daha fazla keşfetmek ilginç olacak.

BİZE ULAŞIN