Fantastik edebiyatın başrolü Tolkien ve hayatı

Yüzüklerin Efendisi serisi ile büyük bir şöhrete kavuşan yazar J.R.R. Tolkien, bu kez kendi hayatıyla karşımıza çıkıyor. Tolkien ile esaslı bir buluşmaya hazırlanıyoruz.

Giriş Tarihi: 27.03.2019 16:09 Güncelleme Tarihi: 27.03.2019 16:11
Fantastik edebiyatın yapı taşlarından Lord of The Rings'in yazarı J.R.R. Tolkien, bu kez kendi hayatıyla öen çıkıyor. Tolkien, LOTR ve The Hobbit gibi eserleriyle tanınmış usta bir edebiyatçı olarak hayatımızda yer alıyor. Şimdi ise ilk gençlik yılları, dostlukları, aşk hayatı gibi olgularla 'Orta Dünya' adını verdiği fantastik dünyayı nasıl ortaya çıkardığına şahitlik ediyoruz.



Biyografi türündeki Tolkien filmi, yazarın ebeveynlerini kaybettikten sonraki çocukluk döneminden itibaren ilerleyen yıllara tanıklık ediyor. Ayrıca J.R.R. Tolkien'in I. Dünya Savaşı Dönemi'nde yaşadıkları da filmde yer alacak. Nicholas Hoult'un Tolkien'e hayat vereceği filmde hayat arkadaşı Edith Brath'i Lily Collins canlandıracak. Tolkien'in yönetmen koltuğunda ise Nicholas Hoult oturuyor. Efsanevi yazarın hayal dünyasını anlatacak yapımın senaryosu da David Gleeson ve Stephen Beresford imzası taşıyor.



Filmin önümüzdeki Mayıs ayında vizyona girmesi bekleniyor. Orta Dünya'ya benzersiz bir pencere açılıyor. Hazır mısınız?

BİZE ULAŞIN