Netflix'in ikinci Türk yapımı Atiye ile tanışın

İstanbul, Göbeklitepe ve Güneydoğu Anadolu bir araya geliyor. Atiye, geçmiş ve geleceği sorguluyor. Netflix, ikinci Türk yapımı Atiye ile gizem-drama türünde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi: 25.03.2019 11:19 Güncelleme Tarihi: 25.03.2019 11:21

Netflix'in merakla beklenen, ikinci Türk yapımı "Atiye"(The Gift) için geri sayımı resmi olarak başlatıyor. Dizinin başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun gibi isimler yer alıyor. Atiye, sekiz bölümlük gizem-drama türünde bir yapım olacak. Ayrıca dizinin kadrosunda Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimler de yer alıyor.

Atiye, ilk çekimlerini İstanbul'da gerçekleştirecek. Ardından, Göbeklitepe ve Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde çekimlerine devam edilecek. Dizinin bu yıl içinde gösterime girmesi planlanıyor.

Atiye, Şengül Boybaş imzalı "Dünyanın Uyanışı" adlı kitaptan ilham alınarak ortaya çıktı. Dizi, genç ve güzel ressam Atiye'nin sürükleyici ve mistik hikayesini merkeze alıyor. Atiye, ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul'da sade ve mutlu bir hayat sürerken; dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'de yapılan bir keşifle hayatı değişir. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan, Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi gözler önüne seren bir sembol keşfelecek. Atiye, başka bir kapı açan bu gizemli olayın peşine düşerek antik tapınakta geçmişini aramaya karar verir. Bu gizem perdesi, Atiye'nin geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki birçok şeyi sorgulamasına sebep olacak.



OG Medya tarafından Onur Güvenatam'ın yaratıcılığında hayata geçirilen proje, Özge Bağdatlıoğlu ve Jason George'nin baş yürütücülüğünde hazırlanıyor. Ayrıca, yapımcılığını ise Alex Sutherland üstleniyor. Jason George ve Nuran Evren Sit'in senaryosunu kaleme aldığı Atiye, Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık'ın yönetmenliğinde karşımıza çıkacak.

BİZE ULAŞIN