Apple’dan kullanıcılarına özel el yıkamayı hatırlatma!

Tüm dünyayı kısa zamanda tehdit altına alan corona virüsü ölümcül tehlikeler saçmaya devam ediyor. Uzmanlar el yıkamanın bu virüsten korunma konusunda önemli bir adım olduğundan bahsediyor. Apple da el yıkamayı alışkanlık haline getirmek için uygulamalar sunuyor.

Giriş Tarihi: 16.03.2020 11:29

Corona virüsünden korunmak için en önemli detay el yıkamak olarak karşımıza çıkıyor. En az 20 saniye boyunca elleri su ve sabunla yıkamak gerektiğinden yola çıkarak bunu gün içerisinde belli saatler aralığında yapmak ön plana çıkıyor. Apple kullanıcılarına bu durumu kolaylaştırmak amacıyla yardımcı olacak programlar bulunduruyor.

Due - Reminders & Timers

Bunlardan biri "Due" uygulaması. El yıkamayı unutuyor ve bir hatırlatıcıya ihtiyaç duyuyorsanız Due'dan faydalanabilirsiniz. Bu uygulamanın bir ücreti bulunduğunu belirtmeliyiz, bunun yerine ücretsiz bir hatırlatıcı arıyorsanız önerimiz var.

Apple Anımsatıcılar

Uygulamayı açtıktan sonra yeni liste oluşturmak için "Liste Ekle" yi seçin ve "Yeni anımsatıcı"yı seçin. Burada önemli bir detay var ki anımsatıcının yanındaki "i" işaretine dokunmak. Bu sayede anımsatıcınızı özelleştirebiliyorsunuz. "belirli bir günde ya da belirli bir konumda hatırlat" seçenekleri bulunuyor. Aynı zamanda bir gün içerisinde kaç kez hatırlatmasını istediğini de girebiliyorsunuz. Bu sayede el yıkamayı unutmuyor ve istediğiniz saat aralığında yıkarak sağlığınızı korumuş oluyorsunuz.

Apple ürünlerinde kullanılabilen bu özellik için pratiklik sağlayan püf nokta da var. "Siri" uygulamasından faydalanarak kolayca anımsatıcı kurabiliyorsunuz. Siri'ye kaç saatte bir el yıkayacağını hatırlatmasını söyleyebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN