Yıldızlar takımı

17 yıl aradan sonra tekrar kurulan Türkiye Senkronize Milli Kayak Takımı, Nisan ayında Aspen’deki Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor. Takımda milli sporcuların yanı sıra Cem Hakko, Mustafa Sandal, Ender Alkoçlar, Doruk Kaya gibi yıldızları başka alanlarda parlamış isimler var. Antrenmanlarını izlemek ve detayları kendilerinden öğrenmek için Uludağ’daydık.

Giriş Tarihi: 01.04.2019 15:52 Güncelleme Tarihi: 01.04.2019 15:54
Röportaj Çimen UZSOY G.
Fotoğraflar Serkan ELDELEKLİOĞLU


İlk duyduğunuzda aklınıza, "Acaba isim benzerliği olabilir mi?" ya da "Biz mi yanlış anladık?" gibi sorular gelmesi son derece doğal. Biz de Uludağ'a gidip antrenmanlarını izleyene ve takımın hikâyesini kendilerinden dinleyene kadar benzer tereddütleri yaşamıştık. 17 yıl aradan sonra kurulan Türkiye Senkronize Milli Takımı, kayak sevgisinin bir araya getirdiği Cem Hakko, Mustafa Sandal, Ender Alkoçlar, Doruk Kaya, Çetin Şirvani, Üstün Özbey, Atakan Alaftargil, Arif Alaftargil, Fatih Kıyıcı, Tunç Taşdemir ve Metin Polat'tan oluşuyor. Nisan'da ABD'nin gözde kayak merkezi Aspen'de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir antrenman yapıyorlar. Her biri kendi sektörünün yıldızı olan isimler, işlerine ara verip tüm vakit ve enerjilerini günlerce, haftalarca buna ayırmış durumda. Yaptıkları şeye duydukları sevginin yanı sıra disiplinleri ve başarı odaklı yaklaşımları ile Aspen'de ilk 10'a girmeleri yüksek ihtimal. Ama tevazuyu ve temkini elden bırakmadan, "Hedefimiz son üçe kalıp tahta kaşık almamak!" diye iddialarını şaka yollu ortaya koyuyorlar.



Cem Hakko, takımın kuruluşunu şöyle anlatıyor; "Bir gün Çetin ve Tunç hoca, 'Türkiye Senkronize Kayak Milli Takımı'nı yeniden kuralım, kayak sporuna da katkımız olur' dedi. Böylece takım 17 yıl sonra tekrar kuruldu. Şampiyona için çok çalışıyoruz. Takım sekiz kişiden oluşuyor, üç koreografi çıkarmamız lazım. Belli tehlikeler var, çarpışmalar olabiliyor. Bir kişi hata yaparsa tüm takım etkilenebiliyor. Önümüzdeki günlerde Fransız ve Japon takımlarını da yöneten yabancı bir antrenörle çalışacağız."

Yazının tamamı Esquire Türkiye İlkbahar 2019'da!

BİZE ULAŞIN