Dune 2'nin çekimleri başladı

İlk filmi olkdukça beğenilen ve devamı heyecanla beklenen 'Dune' filminin devam çekimleri başladı.

Giriş Tarihi: 20.07.2022 14:37

Akademi Ödülleri'nde 6 Oscar heykelini kucaklayan "Dune: Çöl Gezegeni"nin devam filminin çekimleri resmi olarak başladı. Duyuru filmin resmi Twitter hesabından paylaşılan klaket fotoğrafı ile paylaşıldı.

"Dune: Part Two" olarak vizyona girmesi planlanan film için Denis Villeneuve bir kez daha kamera arkasına geçerken, Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista ve Stellan Skarsgård ilk filmde canlandırdıkları karakterlerle filme devam edecek.

Twitter'da paylaşılan duyuruda etiketlenen ve "Dune 2"nin kadrosuna eklenen yeni isimler arasında ise; "Elvis" filmindeki performansıyla göz dolduran Austin Butler, "Black Widow" ve "Little Women" gibi filmlerde Hollywood çıkışını sürdüren Florence Pugh, son olarak David Cronenberg imzalı "Crimes of the Future"da rol alan Lea Seydoux ve Oscar'lı usta oyuncu Christopher Walken bulunuyor.

Dune: Çöl Gezegeni'nin senaryosu, uyarlandığı Frank Herbert romanının yalnızca ilk yarısını kapsıyordu. Yönetmen Denis Villeneuve'nin, Dune'u en başından beri bir üçleme olarak tasarladığı biliniyordu. Film, ülkemizde gösterime girdiği ilk iki haftada gişenin lideri olarak kaldı ve üç haftada toplam ₺9.537.079 hasılat etti. Filmin dünya çapındaki gişe hasılatı ise $331,116,356.

BİZE ULAŞIN