Renklerle barışık, rahat ve şık

Renkli giyinmekten çekinmeyen, modern yaşam tarzını benimseyen erkeklerin markası Avva, yeni sezona hazır! Markanın 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonunu tasarımcısı Dilan Atik ile konuştum.

Giriş Tarihi: 08.04.2015 12:11 Güncelleme Tarihi: 08.04.2015 12:12

Yeni sezon tarzınızı tanımlayabilir misiniz?

AVVA'nın modern, özgün ve tasarım odaklı bir tarzı var. Yeni sezonda da AVVA erkeği her zamanki stilini sezonun renkleri ile güncelleyerek koruyor.

Koleksiyonları hazırlamadan önce en belirgin kriterleriniz genellikle ne oluyor?

Koleksiyonlarımızı son derece sistemli bir şekilde hazırlıyoruz. İlk olarak; ilgili tüm departmanlarla, oluşturduğumuz bir plan üzerinde bir araya gelerek yoğun bir çalışma yapıyoruz. Sezonun renkleri, öne çıkan trendleri, sezona dair önemli detaylar ve önceki sezon satış raporlarının her biri koleksiyon için önemli kriterleri oluşturuyor.

AVVA erkeğini tanımlayabilir misiniz? Bu erkek, giyim konusunda hangi noktalarda hassastır? Nasıl giyinmekten kaçınır?

AVVA erkeği kendisine, stiline ve giyimine güvenir, kalabalıklarda fark edilmek ister. Gardırobunda, kolaylıkla kombinleyeceği ürünler asılıdır. Dolayısıyla, giyinme esnasında vakit kaybetmeyi sevmez. Güncel giyimi tercih eder. Aşırı dar ve aşırı bol giyinmeyi sevmez. Kendini rahat ifade edebileceği kombinleri iyi taşır.

Renk ve desen konusunda ne kadar cesur olunmalı?

Renkler ve desenler AVVA erkeğinin eğlenceli tarafıdır. Ticari renkler istenildiği gibi kombinlenerek giyilebilir. Yaz sezonunda fl oral desenler, tişörtlerde, pantolon ve şortlarda kendini gösteriyor. Baskılar oldukça ön planda. Çok parlak olmayacak şekilde renkli giyinmekten ve giyimde desen kullanmaktan kaçınmayın.

Kaç kişilik bir tasarım ekibiniz var? Tasarım ekibinin olmazsa olmazları nedir?

Koleksiyon hazırlığımızda 20-25 kişilik büyük bir ekip çalışıyor. Tasarım departmanı başta olmak üzere, ürün yönetimi ve planlama, tedarik, satın alma ve marka yönetimi departmanları yoğun şekilde çalışıyor. Tasarım ekibimiz ise beş kişiden oluşuyor. Ekibimiz kendini güncel tutar, güncel trendleri sürekli takip eder, sürekli modanın içindedir; defi leleri ve fuarları takip eder, sektör danışmanlarıyla iletişim halinde olur.

İlkbahar-Yaz 2015 koleksiyonunda ön plana çıkan stil kodlarınız nedir?

Desenleri ve baskıları daha çok görüyoruz. Floral desenler, parça boya ürünler, chino pantolonlar, şortlar ve yumuşak tuşeli gömlekler ön planda.

Şıklığı yakalamanın formülünü vermeniz gerekirse, neler söylersiniz?

Şıklık, güncel trendi içinde rahat hissettiğiniz ürünü bulmaktır. AVVA erkeği modayı takip eder, tasarımı sever ama tasarım ürünü giydiğinde kendini rahat hissetmelidir. Bu sayede şıklığı yakalar.

Türk erkeğinin giyim konusunda yaptığı en büyük hata nedir?

Sosyal medyanın bu denli hayatımızda yoğun yer aldığı bir dönemde Türk erkekleri de artık dünyayı takip edip güncel bilgiye kolayca erişebiliyor. Dolayısıyla, doğru marka ile buluşulduğu zaman giyim konusunda büyük yanlışlar yapılmıyor.

Stil ve iyi giyinme konusunda ne gibi tüyolar verebilirsiniz?

Ticari renkleri tercih etmek ve sade şıklığı yakalamak her zaman erkek giyimini kolaylaştırır. Bu arada 'ticari renk'lerin başında lacivert, gri, siyah, beyaz ve mavi geliyor. Ancak artık bu listeye hâki ve bordo da katıldı. Erkekler biz kadınlara göre daha şanslı. Örneğin iyi kesim bir jean ve şık bir gömlekle bile şıklığı yakalayabiliyorlar.

2015-16 Sonbahar-Kış sezonu hakkında da tüyolar verebilir misiniz?

Renklerde hâki, bordo, lacivert, yeni gri ve indigo tonlar hakim. Detaylar minimalleşti. Fit kesimler biraz daha rahat, eskisi gibi çok dar ceketler yok. Kısacası son derece keyifl i bir koleksiyon sizleri bekliyor olacak.

Hazırlayan: Seda Karan

BİZE ULAŞIN