Bir kolleksiyon saati: Maestro Tribute tomr. Raymond Weil

Raymond Weıl, kurucusunun vefatından sonra, kadranında onun imzasının da yer aldığı ve 100 adetle sınırlandırdığı bir hatıra saat tasarlamıştı.Kurucusunun vefatının 1. yılında bu özel saati hatırlamanın tam vakti.

Giriş Tarihi: 06.04.2015 11:48 Güncelleme Tarihi: 06.04.2015 12:10
Maestro Tribute to Mr.Raymond Weil

İsviçreli saat markası Raymond Weil'in dünyadaki ilk distribütörü olan Günsal Saat, kurucu Raymond Weil'in vefatının 1. yılında onu anmak için bir toplantı düzenledi ve orada, temsil ettiği markayı değil; markanın kurucusuyla aralarındaki dostluğu anlattı. Kurucu adına üretilen ve toplantının başrolünde olan saat de bu sebeple, yalnız Weil'i değil; sevilen bir saatçiyi ve saatçilik tarihinin bir ayağını da temsil ediyordu.
Saat dünyası Quartz Krizi'nden ötürü beklemedeyken adım atmaya cesaret edebilen markalardan biriydi Raymond Weil. Markaya ismini veren Weil, İsviçreli saat markasını krizin tam ortasında kurmuştu.
Raymond Weil, neden bir saat markası kurduğu sorulduğunda "Saatleri her zaman sevdim. Daha bir delikanlıyken bile vitrinlerde saatleri incelerdim." demişti. Daha, küçük bir butiği olan yeni bir markayken risk alıp Basel'e dahi katılmıştı. O günden bu yana, özellikle Tango, Maestro, Othello gibi serileriyle sağlık ve müzik alanlarına yaptığı bağış ve katkılarla saatçilik dünyasında kendisine ait bir yer edinen markanın en önemli özelliklerinden biri de, bağımsızlığını korumayı başarmış nadir aile saat şirketlerinden birisi olması.
Raymond Weil markası, kurucunun torunları olan Pierre Bernheim ve Elle Bernheim'ın 2006'da kadroya katılmasıyla aile şirketi olma özelliğini en az bir nesil daha garantiledi. Gençlerle birlikte marka yeni atılımlar yapmaya başladı. Kurucusunun müziğe olan ilgisini yansıtan müzik serileri (Özellikle Mozart'a adanan Amadeus ve gitar, elekto müzik ve çello serileri.), "Hassasiyet, benim ilham kaynağımdır." sloganı ve Raymond Weil hayranları için oluşturulan ve bir saat markasının kurduğu ilk kulüp olan The RW Club, bu adımlardan bazılarıydı. Bu kulüp, saatçilikle sınırlı kalmayıp müzik ve fotoğraf yarışmaları da düzenledi.
Raymond Weil, saatçiliğin çalışırken kendi içinize dönebildiğiniz, her gün kendinizi sevindirebildiğiniz ve yaratıcılığınızı arttırdığınız bir alan olduğunu düşünüyor ve yeni bir modeli hayal ederken mutlu olduğunu anlatıyordu. Ona göre, bir saati başarılı kılan iki şey vardı: Teknik uzmanlık ve tasarım.
İyi yönetici, gittiğinde bile sistemin devam etmesini sağlayan kişidir. Nitekim Raymond Weil'in ardından markanın 'teknik uzmanlık' ve 'tasarım'dan ödün vermeden devam edebilmesi bu önermeyi doğruluyor.
Bugün şirketin başında tıpkı büyükbabası gibi müziğe meraklı, çello eğitimi almış olan torunu Elle Bernheim bulunuyor. Raymond Weil'in vefatı öyle üzüntü yaratmış ki, Elle Bernheim ertesi gün ekibi toplayıp büyükbabası adına bir saat geliştirmek istediğini söylemiş. Basel Fuarı'na birkaç ay kalmış olmasına rağmen bu hatıra saat büyük bir özveriyle fuara yetiştirilmiş.
Saat, Raymond Weil'in en sevdiği model olan Maestro modeli üzerinden tasarlanmış. Saatin 45mm çapındaki kasası 18 ayar pembe altından üretilmiş; kadranda takometre göstergesi ve saniye göstergesi yer alıyor. İsviçre Kronometre Testi Enstitüsü (COSC) sertifi kasına sahip ve güç rezervi 42 saat. Saat tacının her iki yanındaki butonlarla kronometreyi başlatıp durdurmak mümkün. Modelin kahverengi krokodil kayışıyla mavi ibreler oldukça uyumlu. Saatin kutusu ise zeytin ağacından üretilmiş.
Enönemli özelliklerini ise sona sakladım. Saatin üzerinde Raymond Weil'in imzası yer alıyor. Ki bu imza kutuda da kullanılmış. Bu hatıra saat, sadece 100 adet üretilmiş. Numaralı saatlerin birincisi tahmin edeceğiniz gibi, kurucunun torunu Elle Bernheim'da. Maestro Raymond Weil, koleksiyonluk bir saat arayanlar için güzel bir seçenek.Fiyat 49.500 TL, www.gunsalsaat.com

Esquire Dergisi'nin Mart 2015 sayısından alınmıştır.

BİZE ULAŞIN