Centilmenlerin Favori Parçaları ve Hikayesi

İstanbul’un stil sahibi centilmenlerinin gardıroplarındaki favori parçayı ve hikayesini paylaştılar.

Giriş Tarihi: 10.02.2023 12:00

Hazırlayan Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Vintage Ceket
Emirhan Paralı
Restaurateur, Entrepreneur

Kişisel stilini büyük ölçekte klasik bir tarz olarak adlandıran Emirhan Paralı, genellikle minimal ve blok renkler giymeyi tercih ediyor. "Vazgeçemediğim parçalarım; Neil Barett deri ceketim, Acne pantalonum, Sunnei ayakkabı ve gözlüğüm. Bir insanın stili, detaylara verdiği önemi gösterir ve bu aynı zamanda benim yaptığım işle de çok paralel. Restorancılıkta da gözle görülmeyen detaylar aslında tüm unsurları birbirine bağlar ve bir bütünlük oluşmasına yardımcı olur." Wondercats Pop Up, Markus, Markus to Go, Tavern ve Jön Bean to Bar çikolata markalarının kurucu ortağı olan Paralı, Aralık ayından bu yana yeni projeler üzerine çalıştığını anlatıyor. "Önce Beyoğlu'ndaki kokteyl barımızı baştan aşağı yeniledik. Daha sonrasında, iki senedir üzerine çalıştığımız ve Türkiye'deki ilk bean to bar çikolata markalarından Jön'ü hayata geçirdik. Son olarak da Bağdat Caddesi'nde Markus'un genç ve dinamik yeni markası Markus to Go'yu hayata geçirdik ve Maslak'taki kaburga konseptinin yeni şubesini Emaar Avm'de açtık. Hepsi çocuğum gibi olduğu için beni oldukça heyecanlandıran projeler."


Takım elbise
Fırat Namlı
Uzm. Arb. Avukat

Oldukça yoğun bir iş hayatı olan Fırat Namlı, sabah erkenden uyanıp, güne önce koşu ile başlamayı seviyor. Hukuk dışında birçok proje için yurtdışına açıldığını söyleyen Namlı, sıklıkla Miami, New York, Barselona ve İstanbul arası mekik dokuyor. "Bu tempo beni inanılmaz besliyor ve motive ediyor. Zaman yönetimi benim için çok önemli. Her günüm bir gün önceden planlıdır. Yurtiçi ve yurtdışında çok fazla müvekkil, marka ve projeyle yoğun çalışıyoruz. Hukuk fazlasıyla ciddiyet gerektiren bir alan. Sürekli okumak, gündemi ve hukuk alanındaki yeni düzenlemeleri takip etmek özen ve disiplin gerektiriyor. İş hayatımdaki bu ciddiyet, doğal olarak tarzıma da yansıyor. Takım elbise, en sık kullandığım parçalardan. Onun dışında, çok fazla seyahat ettiğim ve spor yaptığım için spor kıyafetler tercih ediyorum. Özel davetlerde ise stil danışmanımla en doğru tercihi yapmak için fazlaca mesai harcıyorum. Dolayısıyla, stil beni fazlasıyla motive ediyor." Fırat Namlı, kişisel stilinde özel dikim takım elbiseler giymeyi tercih ediyor. "Mesleğim gereği takım elbiseler günlük vazgeçilmezim. Diğer taraftan ceket ve jean kombinleri favorilerim, onları mevsime uygun tişört ve gömleklerle eşleştirmeyi seviyorum. Özenle tasarlanan desenli parçalar ve aksesuarlar, yaz için olmazsa olmazlardan. Stil ve alışverişte öncelikle günlük ruh halime göre hareket ederim. O anki enerjim karar vermemde çok etkili. Ve tabii ki dergilerden, sosyal medyada tarzını beğendiğim marka ve stil sahibi kişilerin paylaşımlarından da ilham alırım. Aksesuarda vazgeçilmezim ise, değer verdiğim saatlerim."


Keten Gömlek
Rıfat Güngör Erünsal
İşletmeci

Rıfat Güngör Erünsal, meslek hayatına spor eğitmenliğiyle başladığını, 15 yıl önce ise spor salonları kuran, işleten ve bu konularda her türlü danışmanlığı veren bir şirket kurduğunu anlatıyor. "İşim spor ve fitness sektörü. Dolayısıyla, iş hayatım spor salonlarında geçiyor. Hal böyle olunca, spor kıyafetler vazgeçilmezim. Pandemiyle birlikte fitness giyim sektörünün de çok geliştiğini, çeşitlendiğini düşünüyorum." Erünsal'ın kişisel stilinde rahatlık ön plana çıkıyor. "Spor salonlarında olmadığım zaman eşofman, sweatshirt değil de, biraz daha smart casual giyinmeyi tercih ediyorum. Gardırobum genel olarak aynı renk tonlarındadır. Bu da bana kıyafet seçiminde kolaylık sağlar. Ayakkabılara merakım vardır. Güneş gözlüğü, bileklik ve saat ise kullandığım tek aksesuarlar. Günlük hayatımda tercihim kış mevsiminde jean, gömlek, kazak, yazın ise şort, basic ya da polo yaka tişört, keten gömlek, espadril." Kişisel stilini, seyahat ettiği rotalarla bağdaştıran Erünsal'ın ev sevdiği rota New York. "Enerjilerimizin çok uyuştuğu bir şehir, aslında kişisel stilimi de oraya benzetiyorum. Şehirde koşuşturmaya ayak uydurmak adına rahatlık ön planda ama bir yandan da belli bir spor şıklık tarzı olmadan olmaz. Ancak erkek modasında bana en ilham veren şehir kesinlikle Milano sokakları. Kış seyahatlerinde kat kat giyinmeyi, spor şıklık içinde olmayı seviyorum. Yaz tatilinde ise, ilk adresim Çeşme. Seyahat valizim birkaç parçadan oluşur; parmak arası terlik, kısa mayo ve şortlar, basic tişörtler, keten gömlekler, espadriller ve tabii ki güneş gözlüğüm."


Polo yaka tişört
Özgür Özberk
Oyuncu/Yapımcı

Şu an Yeşil Vadinin Kızı adlı adaptasyon dizisinde oynayan ve yakın zamanda bir çocuk filmine başlayacağını duyuran Özgür Özberk, çok iddialı isimlerin yer alacağı bu filmin kış aylarında sinemada olacağını duyuruyor. "Spor yapmayı çok sevdiğim ve yaptığım işin görsel yanının yüksek olması sebebiyle, bedenimi ortaya çıkaran kıyafet tarzını tercih ediyorum. Genellikle üzerime çok iyi oturduğu için polo yaka tişörtler favorim. Dolabımın olmazsa olmaz parçaları polo yaka tişört, slim fit kumaş pantolon ve spor ayakkabılar. Kot giymektense, rahatlığı sebebiyle slim fit kumaş pantolonları tercih ediyorum. Ayrıca toplantılara da katıldığım için, az da olsa resmiyet katıyor. Gün içinde uzun süre ayakta olduğum için spor ayakkabı tercih ediyorum. Bu tarzı seçmemin sebebi hem günlük hayatımda hem de canlandırdığım karakterlerde şık ve spor tarzın ön planda olması. Benim için olmazsa olmaz parçalardan biri de spor şapkaları. Evimde 25-30 şapka var. Yaz kış hiç fark etmiyor, mutlaka şapkayı günlük kıyafetime ekliyorum. Dolabımda ağırlıklı olarak siyah ve grinin tonları bulunur. Siyahın asaleti ve kullanışlılığı, her zaman benim önceliğim olma sebebi. Pandemi döneminde herkes gibi online alışveriş yapsam da, almak istediğim parçaları deneyerek alışveriş yapmak benim için önemli. Bu nedenle senede 2-3 defa sadece kıyafet amaçlı alışverişe çıkarım. Üzerimde nasıl durduğu kadar, nasıl hissettirdiği de önemli benim için."

BİZE ULAŞIN