Mr Bailey'nin adidas Originals "OZLUCENT" Sneaker'ı Gelecek Hafta Çıkıyor

"OZMORPHIS" serisinin lansmanı niteliğindeki "OZLUCENT" Sneaker'ı inceliyoruz.

Giriş Tarihi: 02.02.2023 18:04 Güncelleme Tarihi: 02.02.2023 18:05

Yazı: Damla Yüce

Mr. Bailey, adidas Originals ile işbirliği yaptığı "OZLUCENT" spor ayakkabısının 9 Şubat'ta piyasaya çıkacağını Instagram aracılığıyla paylaştı. Buna ek olarak, artık kişisel web sitesinde görünen bir kayıt sayfası ile erken erişim fırsatından da bahsetti.

Mr. Bailey, "OZLUCENT" adlı en yeni konsept spor ayakkabı için adidas Originals ile gelişmekte olan ortaklığına devam ediyor. İlk olarak geçen ay karmaşık bir Instagram gönderisiyle tanıtılan işbirliği silueti, şimdi fütüristik bir kampanyayla birlikte su yüzüne çıktı.



Geçen yılki "Ammonite Süper Yıldızı"nın ardından, çok yönlü tasarımcı bilimsel sualtı temasını bu sefer yaygın olarak moon jellyfish (ay denizanası) olarak bilinen Aurelia Aurita'nın yaşam döngüsünden esinlenerek yükseltiyor.

Sneaker'ın tasarım ipuçları, bu deniz canlısının yaşam döngüsünün üç aşamasından besleniyor:
* topuk kısmı okyanus zemininde yaşayan bitki benzeri bir yapı olan Polipe atıfta buluyor,
* orta kısım bir Ephyra'yı yani Y şeklindeki dokunaçlara sahip bir bebek denizanasına dönüşen kısmı temsil ediyor,
* son olarak, Medusa - iki ayak genişliğindeki son formu ifade ediyor.

Saklı, tamamen siyah tonlarda gelen sneaker'ın kozmetiği, basketbol ayakkabılarının sağlamlığını andırıyor ancak geleceğe uygun. Sert geometrik şekli elde etmek için üç ayrı kalıp kullanılarak hazırlanmış karmaşık poliüretan yapılı iskelet, ortak markalı iç neopren çorabın etrafını sarıyor ve eğer bu katman yeterli görünmüyorsa, daha fazla konfor için üç şerit imzalı AdiPLUS orta taban yastıkları ile tamamlanıyor.

Projenin amacı "suda yaşayan yaşam formlarını ve doğal mühendislik sistemlerinin en son ayakkabı teknolojisini nasıl etkileyebileceğini anlamak" diyen Mr. Bailey, eksiksiz bir sürükleyici tüketici deneyimi tasarlamak için yola çıktı.



"OZLUCENT" spor ayakkabı, Mr. Bailey ve adidas Originals'ın OZMORPHIS geliştirme serisinin lansmanını işaret ediyor ve tasarımcının deniz biyolojisi ilhamı ile spor giyim markasının ilerici ayakkabı teknolojileri arasındaki boşluğu dolduruyor.

Bu temel değerleri ayakkabılarla yakalamayı hedefleyen bu sürekli yaratıcı ortaklıkta daha fazla adidas silüetinde çığır açan konseptler, tasarımlar ve yenilikler görmeyi bekliyoruz.

BİZE ULAŞIN