Bu bir Matrix

Bu defa, kendinize aynadan değil de, sanki beden dışı bir deneyim yaşıyormuş gibi yukarıdan bakmayı deneyin. Üzerinizde ne var? Dünya dönüyor ve trendler de etrafında şekilleniyor. Ama galiba bu sezon her şey daha gerçek.

Giriş Tarihi: 26.09.2018 12:34 Güncelleme Tarihi: 02.10.2018 11:23

Yazı Sıla GÜVEN

Felsefeci Thomas Metzinger, beden dışına çıktığı ilk deneyimini Frankfurt, Westerwald'daki 10 haftalık bir inziva döneminde, 19 yaşındayken yaşıyor. Yoga ve meditasyonla geçen uzun bir günün ardından, bir parça kek yiyor ve uykuya dalıyor. Sonra uyanıyor ve sırtını kaşımak istiyor. Deniyor ama olmuyor! Kolu sanki paralize olmuş gibi. Kolunu hareket etmesi için zorluyor ama o an fark ediyor ki bedeninde değil, kendisine yukarıdan bakıyor. O zamanlar bir felsefe öğrencisi olan Metzinger, daha sonra kendi üzerinde deneyler yapmaya başlıyor. Söylenen o ki insanlar kendilerini bedenleriyle öyle özdeşleştiriyor ki başka şekilde bir 'hareket' hali, ihtimal dahilinde bile olmuyor. Daha fazla 'Matrix'in içine dalmadan, isterseniz konuya girelim. Elon Musk'ın meşhur, "Biz aslında bir simülasyonda yaşıyoruz." açıklamasıbizi dünyanın tüm acımasızlığında başka bir gerçekliğe odaklandırıyor.Ve aslında çok uzun zamandır moda, aynı hissi yakalayabilmemiz için, bize kendi bedenimiz dışında özdeşleşebileceğimiz, ikinci bir beden alternatifi de sunuyor kıyafetlerle.

Bu yıl koleksiyonların karakteristik özelliği, 'korunma hissi' üzerinden dönüyor. Yeni dünyanın ateşten servislerini had safhada
özgüvenle karşılayabilmek için extra large kalıplar, puflar, itfaiye ceketleri ve kat kat parçalar öne çıkıyor. Ve bir yandan, sokağın gücüyle yaşama tutunmanın konforlu hissi, spor parçalarda ve öylece bir araya getirilmiş styling'lerle hâkimiyetini sürdürmeye devam ediyor. Bu son derece kararlı yeni modernizmden hâlâ daha kaçmak istiyorsanız eğer, size desenlerden, Uzak Doğu etkisinden ve çizgi filmlerden harmanlanan alternatif bir dünya da sunuluyor. Şimdi yeni dünyanın, astral moda seyahatiyle tanışma zamanı.

BİZE ULAŞIN