Eşsiz Uyumun Mimarı: Christophe Copin

Dünyanın en cool hazır giyim markalarından biri olan Cos Erkek Giyim Departmanı Baş Tasarımcısı Christophe Copin ile Floransa’da buluşup yeni erkek koleksiyonu ‘Soma’ üzerine konuştuk.

Giriş Tarihi: 21.09.2018 14:47 Güncelleme Tarihi: 22.09.2018 17:12

Yazı Serhat ŞENGÜL

COS herkes gibi benim de favori markalarımdan. Gardırobumdaki olmazsa olmaz parçalar genellikle COS. Hal böyle olunca, COS'un yeni koleksiyonlarını keşfetmek için de her daim hazır oluyorum. Haziran ayında Floransa'da geleneksel şekilde gerçekleşen Pitti Uomo erkek moda fuarında, markanın yeni bir koleksiyon tanıtımı gerçekleşti. Ben de bu unutulmaz şovu izlemek ve markanın erkek tasarımlarının başındaki isim olan Christophe Copin ile buluşmak için Floransa'nın yolunu tuttum.



Kumaş ve moda tasarımı eğitimleri almış olan Copin'in geçmişinde Balenciaga'dan Hermès'e, Maison Martin Margiela'dan Kanye West'in 'Yeezy'sine kadar birçok farklı marka yer alıyor. Copin'le buluşma öncesinde COS'un 'Soma' isimli koleksiyonunu eşsiz bir şov eşliğinde izliyoruz: Gerçek dansçıların modern dans koreografisi eşliğinde usulca süzülmelerine COS parçaların nasıl eşlik ettiğine dair bir canlı test adeta. İlk olarak da Copin'e bu fikrin nasıl çıktığını soruyorum. "Günlük hayata odaklandık. Ve günlük hayatta farkında olmadan yaptığımız binlerce harekete... Tasarlayacağımız parçaların, bu hareketlere eşsiz uyum göstermesi için yola çıktık. 'Soma' da zaten bu farkında olmadan yapılan hareketlere verilen isim." diyor.

Koleksiyon belki de en basit şeyden yola çıkıyor: Gündelik hayatın istemsiz ve bilinç dışı hareketleri... Bir eldivenin kıvrılışı, bir yakanın boynu sarmalama şekli, kumaşın deriyi okşaması, parmakların farkında olmadan manşete dokunması, bir kıyafetin vücuda oturuşunu tamamlayan hareketler bütünü... Copin, bu süreci şöyle açıklıyor: "Soma, ihtiyaç duyulan erkek giyimin COS'taki anlamını gerçekten keşfetti ve her bir detay giyen kişinin aklındaki harekete göre tasarlandı. Koreograf Wayne McGregor ile işbirliği fırsatını yakaladığımız ve dansçıları sayesinde erkek koleksiyonuna direkt bir hareketlilik ve akışkanlık getirerek ilhamını hayata geçirebildiğimiz için çok mutluyuz."



Sohbet sırasında Copin'in İstanbul'a birkaç ay önce geldiğini öğreniyorum. Hal böyle olunca Türk erkekleri de satın alma alışkanlıklarıyla COS'un radarında oluyor... Bundan sonra alışverişte biraz daha dikkat. Özellikle 'Soma'ya ayrı bir dikkat. Soma'nın her daim gardırobun demirbaşı olacağı şimdiden belli olan parçalarla dolu olduğunu söylemem şart. Lacivert duble paça kumaş pantolon kalıbı ve kumaşıyla sahiden hareket uyumunu fark ettiriyor. Beyaz uzun gömlekse fark edilmeyi garantiliyor.

BİZE ULAŞIN