Sıcağı özümseyin

Dikkat çekmek mi istiyorsunuz? O halde, sezon trendlerini bir araya getirdiğimiz rehberimiz tam size göre.

Giriş Tarihi: 08.09.2018 13:21
Fotoğraf David URBANKE
Derleme Kaan SANCAR

Yaz mevsimi tatil mevsimi demek olsa da bu, sezon başladıktan sonra kendinizi tamamen tişört, şort ve parmak arası terlik üçlüsüne bırakmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Aslında asıl eğlence tam da bu noktada başlıyor; yani yaz stilinizi oluşturmada. İşinizi kolaylaştırmak için biz de sezonun öne çıkan parçalarını bir araya getirdik. Mesela listeye ilk olarak çekiciliğinizi artıracak polo yaka tişörtler, yepyeni görünümleriyle attığınız her adıma zevk katacak sneaker'lar ve 100m derinliğe indiğinizde çıkardığı sesle sizi uyaracak saatleri ekledik. Tabii, yazın aslında şortların piyasaya çıkmasıyla başladığını da unutmadık. Bu nedenle, bu yılın trendi fitilli kadife kumaş şortları da listeye eklemenizi öneriyoruz. Hemen belirtelim: Hayır, bu parçalar sizi terletmeyecek. Dahası bu giysileri 1970'lerdeki gibi giyebilirsiniz; baldırlarınızdaki kasları ortaya çıkaracak seviyede bir uzunlukta ve çok kısa olmayan üst giysiler eşliğinde. Bu parçalar yazın iskele yürüyüşlerinden kumsal partilerine kadar pek çok ortamda şık ve rahat olmanızı sağlayacak.


Boxer şort devri geçti, artık bu parçayı bir kenara bırakın.​

Şort BIRDWELL.


ESQUIRE ÖNERİLERİ

HANGİ PARÇALARI TERCİH ETMELİ?
Bir klasiktir: Gardırobu açar, bir bakınır ve sonrasında en sıradan kıyafeti seçip "Neyse, bu iş görür." deriz. Ama bizce, hiçbir erkek bu şekilde giyinmemeli. Bunun yerine basit görünse de şık giysiler tercih etmelisiniz.



Baskılı tişört denince aklınıza basit desenler mi geliyor? Bu genellemenin dışında kalan markaları da göz ardı etmeyin, deriz. Bu bağlamda 'Statement T-Shirt' (İfade Tişörtü) demeyi tercih ettiğimiz bu modellerden biri olan lacivert fon üzerine taç baskılı tişörtün sıradanlığı şıklığa nasıl dönüştürdüğüne dikkat çekmemiz gerek. Hem de hiçbir abartı taşımadan!


Tişört ROWING BLAZERS




Bir erkeğe "Şık giyin." dediğinizde aklından geçen çoğunlukla pike bir polo yaka tişört giymek olur. 'Fitted Knit' (Vücuda Oturan Örgü) ismini verdiğimiz tarzdaki parçalar ise değindiğimiz giysilerin tüm açıklarını kapatarak yeni bir görünüm ortaya çıkarıyor. Zengin desenli yapısıyla kol ve bel kısmında daralarak vücuda tam oturan kesim ise polo tişörtün sizi 1960'lara götürmesini sağlıyor.


polo yaka tişört HERMÈS




Bir zamanlar erkekler 'blazer' ile her ortama girebiliyordu. Üzgünüz bu sona erdi ama endişe etmeyin. 'Chore Jacket' (Gündelik Ceket) ismini verdiğimiz parçalar sayesinde 'blazer'ın tüm şıklığına rahat kesimlerle sahip olabilirsiniz.



ceket JUNYA WATANABE MAN x CARHARTT WIP.​

-Jon Roth

BİZE ULAŞIN