Tarzınızı zıplatacak İtalyan önerileri

Giriş Tarihi: 19.09.2018 19:24 Güncelleme Tarihi: 19.09.2018 19:25
Yazı Serhat ŞENGÜL

Yazı kapatıp sonbahar-kış sezonunu açsak da aklımız yazda kalıyor, kabul edelim. Ben de yaz mevsimini, tarzıyla ilham veren İtalyan blogger/kanaat önderi dostum Roberto De Rosa (@robertoderosa) ile değerlendirip kapatalım istedim, kısa bir soru-cevap yaptım.

Yaz günlerin nasıl geçti? Nerelere seyahat ettin, neler yaptın?

Yaz boyu Güney İtalya'da bir kayıp eşya gibiydim. Capri, Positano ve Napoli'ye bayılıyorum. Bir ara İspanya'nın güneyindeki Andalusia'ya gittim. Dünyadaki en sevdiğim şehirlerden biri olan İstanbul'a uğrayıp Beyrut'ta, gece hayatında soluğu aldım.

Yaz boyu seyahat çantandan ayırmadığın parçalar nelerdi?

Beyaz keten gömlek, Levi's 501 jean pantolon, mavi spor ayakkabılar ve Versace ipek gömlek. Yaza dair renklerden gök mavisi, açık pembe ve şeftali tonlarına bayılıyorum. Özellikle de keten parçalarda bu renkler harika oluyor. Görünümlerimi yaz boyunca bileklik, kolye gibi aksesuarlarla tamamlamak da heyecan veriyor. Bu yaz favorim deniz kabuklu aksesuarlardı. Fotoğrafta da belli oluyor. Bu görünümdeki beyaz gömlek vintage, sandaletlerse Positano'da bir dükkândan alındı. Gözlüklerim Ray- Ban, deniz şortumsa Monsegno.

Peki normalde gardırobunda vazgeçemediğin temel parçalar nedir?

Şüphesiz beyaz bir gömlek, denim ceket, Napoli'de üretilmiş mavi bir takım elbise, beyaz spor ayakkabılar ve makosenler.

Son dönemdeki trendlerden hangilerini benimsedin?

Şu 90'ların kocaman beyaz spor ayakkabı trendini severek benimsedim. Yaz boyu aynı zamanda sezon hitlerinden olan bantlı sandaletleri, beyaz denim ceketleri ve Hawaii gömleklerini de sıklıkla kullandım.

Sence her erkek, her trendi benimseyip kullanabilir mi?

Kesinlikle hayır. Evvela bir erkeğin stili olmalı. Tarzını oturttuktan sonra trendlerden, tarzına uygulayabileceklerini alıp kullanmalı. Tabii bunu yaparken de vücut tipini tanıyıp, neleri kullanması gerektiğini bilmeli. Neticede amaç, trendleri uygularken güzel gözükmek. Yoksa salt trendi uygulamak şart değil.

BİZE ULAŞIN