Avustralya Açık’ın Şampiyonu Jannik Sinner

Jannik Sinner, erkekler Avustralya Açık finalinde Daniil Medvedev'i yenerek ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Giriş Tarihi: 29.01.2024 10:46 Güncelleme Tarihi: 05.02.2024 16:18

Yazı Ece Büyükçolpan

Jannik Sinner, beş setlik erkekler Avustralya Açık finalinde Rus rakibi Daniil Medvedev'i 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup ederek 1976'dan beri erkekler Avustralya Açık şampiyonluğunu elde eden ilk İtalyan Grand Slam şampiyonu tenis oyuncusu oldu.

Geçtiğimiz hafta tenisin 1 numaralı ismi kabul edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic'i yarı final maçında yenilgiye uğratarak finale yükselen 22 yaşındaki Jannik Sinner, ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

İlk Grand Slam şampiyonluğu ile ilgili Eurosport'a konuşan Sinner: "Kendimle gurur duyuyorum. Gerçekten neler olup bittiğini anlamadım. Oldukça zor bir maçtı. Çok iyi başladı, beni sahada bir hayli gezdirdi. Açıkçası oyunla ilgili planımı pek uygulayamadım," dedi.

"Fakat üçüncü sette bir şekilde küçük fırsatları kolladım ve maç bir noktada değişti. Elde ettiğim sonuçtan gerçekten çok mutluyum. Şimdi hissettiğim o kadar çok duygu var ki, sanırım oturup bunları hissetmek için kendime biraz zaman ayırmam gerekiyor. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki bu gerçekten de inanılmaz bir duygu."

Rus tenis oyuncusu Medvedev için bu, 2022 Avustralya Açık finalinde Rafael Nadal'a kaybettiği o maçın acımasız bir hatırlatması mıydı? 27 yaşındaki Medvedev, Sinner'a karşı aldığı yenilginin ardından birden fazla Grand Slam finalini bu şekilde kaybeden ilk oyuncu olarak maalesef ki tarih yazdı.

Pazar gün gerçekleştirilen karşılaşmadan önce beş setlik üç maçta oynayarak ve neredeyse 21 saatini sahada geçirerek finale ulaşması bile onun için yeterince çetrefilli ve uzun bir yoldu. Maçın sonlarına doğru Sinner'in yorgunluğu yüzünden okunmaya başlamıştı.

Djokovic out, Sinner in

Yarı finalde Djokovic ile karşılaşan İtalyan tenis oyuncusu Jannik Sinner, tam on defa Avustralya Açık şampiyonu Novak Djokovic'i hayrete düşürdü. Sinner, Melbourne Park'ta düzenlenen turnuvada finale yükselerek kariyerinin şu ana kadarki en iyi performansını sergiledi.

İki setlik hücumun ardından 6-1, 6-2, 6-7 (6) ve 6-3'lük dört setlik zafer elde edip Rod Laver Arena'daki herkesi şaşkına uğratan Sinner, kariyerinin ilk Grand Slam finaline ulaştı.

22 yaşındaki oyuncunun yarı finalde bu Djokovic'e karşı üstünlük kurmasının büyük şaşkınlıkla karşılanmasının nedeniyse bu Sinner ile ayarlanan bu maçın teniste krallığını ilan eden Djokovic'in başka bir turnuva başarısına sahip olmasının sağlanması için formalite icabı düzenlenmiş olabileceğinin düşünülmesiydi. Ama öyle olmadı.

Yine böyle bir mağlubiyetin üzerine Djokovic'in sahalara kükreyerek dönmesi oldukça muhtemel. Hele ki şimdi Sinner şampiyonluğa ulaşabilmişken.

Djokovic, ikinci seti 6-2 kaybederek kariyeri boyunca bir Grand Slam yarı finalinde tecrübe edindiği en kötü başlangıcı yaşadı.

Jannik Sinner, geçen yıl Winbledon'da yarı finale, Fransa Açık ve ABD Açık'ta de çeyrek finale ulaşmayı başarmıştı.

BİZE ULAŞIN