Djokovic, 24’üncü Defa Grand Slam Şampiyonu

Djokovic, Margaret Court’ta 24’üncü Grand Slam Tek Erkekler şampiyonluğunu elde ettikten sonra yakın arkadaşı Kobe Bryant’ı, giydiği tişört ile andı.

Giriş Tarihi: 12.09.2023 12:33 Güncelleme Tarihi: 12.10.2023 10:35

Novak Djokovic, 10 Eylül 2023 Pazar günü ABD Açık finalinde rakibi Daniil Medvedev'i mağlup ederek Margaret Court'ta Grand Slam Tekler şampiyonluğunu elde etti.

36 yaşındaki Sırp yıldız, bu yıl üçüncü şampiyonluğunu elde ederek toplamda 24 Grand Slam şampiyonluğuyla tüm zamanların rekorunu kırdı.

36'ncı Grand Slam Tekler finalinin sıralamasında Carlos Alcaraz'ı geçen Djokovic, dünyanın yeni 1 numarası olarak adını tenisin rekorlar kitabına yazdırdı.

Bu şampiyonluğu kazanmanın kendisi için ne anlama geldiği sorulduğunda Djokovic, anne ve babasına yıllar boyunca gösterdikleri fedakârlıklardan dolayı teşekkür ederek, "Bu benim olduğu kadar sizin de kupanız ve sizin de başarınız. Sizi seviyorum," dedi.

Daha sonra ceketinin fermuarını açan Novak Djokovic, üzerinde kendisinin ve 24 numarayı giyen efsanevi basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın fotoğrafının yer aldığı "Mamba Forever" mesajı bulunan tişört ile poz verdi.

Djokovic, "Bir hafta önce turnuvayı kazanırsam bu tişörtü giymeyi düşündüm. Birkaç gün öncesine kadar ekibimden bu formaları yapmam için bana yardım etmelerini istediğimde bunu yapacağımı kimseyle paylaşmamıştım," dedi.

"Kobe yakın bir arkadaşımdı. Bir zafer kazanan kişinin zihniyeti konusunda çok sohbet etmiştik. Hem de sakatlıkla mücadele edip oyunun zirvesine geri dönmeye çalışırken... O, en çok güvendiğim insanlardan biriydi. Her türlü tavsiye ve desteği ile dostane bir şekilde her zaman yanımdaydı.Onun ve kızının vefatı beni derinden yaraladı."

"24'ün, Kobe'nin Lakers ve dünya basketbolunun efsanesi haline geldiğinde giydiği forma olduğunu anımsadım ve bu yüzden yaptığı her şey için onu bu şekilde anmanın güzel bir sembolik yol olabileceğini düşündüm."

Bu zafer aynı zamanda, Djokovic'in, federal hükümetin yabancı ziyaretçilerin COVID-19'a karşı aşı yaptırmasını zorunlu kılması nedeniyle geçen yılki turnuvayı kaçırmasından sonra ABD Açık'a geri dönüşünün temsili anlamına geliyor.

BİZE ULAŞIN