Ja Morant sosyal medya paylaşımı nedeniyle 4 maç daha oynamayacak

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Memphis Grizzlies'in all-star oyuncusu Ja Morant, elinde silah tuttuğu sosyal medya paylaşımı nedeniyle en az 4 maç daha takımdan uzak kalacak.

Giriş Tarihi: 10.03.2023 08:37

Damla Yüce

Twitter üzerindeki spekülasyonlarda 50 maça kadar ceza alacağı söylentileri dolanan Memphis Grizzlies'ın all-star oyuncusu Ja Morant hakkında şimdilik karar varılmış görünüyor. Sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlarla okları üzerine çeken NBA oyuncusu, elinde silah tuttuğu görüntüler yüzünden 2 maç oyundan uzak kalmıştı. Grizzlies'in internet sitesinde yer alan açıklamada, son 2 karşılaşmada kadro dışı bırakılan Morant'in cezasının, en az 4 maç daha uzatıldığı duyuruldu.

Memphis Teknik Direktörü Taylor Jenkins Salı günü yaptığı açıklamada, Morant'ın bir "iyileşme sürecinden" geçtiğini ve olası dönüşü için bir tarih belirtmenin "saygısızlık" olacağını söyledi.

Bu arada olayla ilgili soruşturmayı yürüten Glendale Polis Departmanı, suç işlendiğine dair kanıt tespit edilmediğini ve 23 yaşındaki basketbolcu hakkında suçlamada bulunulmayacağını açıkladı.

Grizzlies takımı geçici olarak cezasını açıklasa da, çirkin olaya ilişkin soruşturma başlatan NBA yönetimi ise Morant ile ilgili henüz bir yaptırım kararı almadı.

Gece kulübünde dans ederken çektiği videonun bir bölümünde elindeki silahı gösteren ABD'li basketbolcu, görüntüyü Instagram hesabından canlı yayınlamıştı. Morant, daha sonra davranışı yüzünden Memphis kenti ve kulübünden özür dilemişti.

Memphis Teknik Direktörü Jenkins, Salı günü Morant'ın yokluğunun neden askıya alma olarak değerlendirilmediği sorularına ise, "Bu diyalogları tarz içimizde tutuyoruz, bu konuları konuşmak istemiyoruz" dedi.

Ligdeki 4. yılını geçiren Morant, 2 kez all-star seçilmesinin yanı sıra 2020'de yılın çaylağı, 2022'de de yılın en iyi gelişme gösteren oyuncusu ödüllerine layık görüldü.

NBA, soruşturmasıyla ilgili henüz bir güncelleme yapmadı ve Morant, bulgularına bağlı olarak lig tarafından para cezasına veya uzaklaştırma cezasına çarptırılabilir.

Bu sezon maç başına 27,1 sayı, 8,2 asist, 6 ribauntla oynayan yıldız basketbolcu, Grizzlies'i sürükleyen isimlerin başında geliyor. Morant'in oynamadığı son iki maçı da kaybeden Grizzlies, 38 galibiyet ve 26 mağlubiyetle Batı Konferansı'nın 3. sırasında bulunuyor.

Golden State Warriors, üst üste iki Dallas Mavericks ve Miami Heat maçlarını kaçıracak Morant, başka ceza almaması halinde San Antonio Spurs mücadelesiyle parkelere dönebilecek.

BİZE ULAŞIN