Djokovic Indian Wells'ten çekilmek zorunda kaldı

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic'in, ABD'deki Indian Wells Masters tenis turnuvasından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmadığı için çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

Giriş Tarihi: 07.03.2023 08:07

Organizasyondan yapılan açıklamada, 35 yaşındaki tenisçinin, 8 Mart'ta başlayacak Indian Wells'ten çekildiği duyuruldu.

ABD basınındaki bilgilere göre Sırp raketin çekilme gerekçesi, ABD'ye giriş yapabilmesi için gereken Kovid-19 aşısını yaptırmamış olması gösterildi.

Djokovic, aşı kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl bu turnuvaların yanı sıra grand slamlerden Avustralya Açık ile ABD Açık'ta da yer alamamıştı. Djokovic'in Kovid-19 aşısına karşı tutumu değişmedi. Başarılı tenisçi, aşı kaydı olmaması sebebiyle bugüne dek bir çok müsabakadan çekilmek zorunda kaldı ya da kabul edilmedi.

Indian Wells Master tenis turnuvasının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sırp raket Novak Djokovic'in Indian Wells Masters 2023 Tenis Turnuvası'ndan çekildiği, yerine ise Nikoloz Basivashvili'nin geldiği duyuruldu.

Florida Senatörü Rick Scott, 19 Mart'ta düzenlenecek Miami Açık turnuvası konusunda ABD Başkanı Joe Biden'a Sırp raketin Covid-19 aşı zorunluluğundan muaf tutulmasını talep eden bir mektup yazmıştı.

BİZE ULAŞIN