Messi’nin Giydiği Formalar Sotheby’s’de Açık Artırmaya Sunuluyor

Lionel Messi’nin FIFA Dünya Kupası formaları, şimdiye kadar açık artırmaya sunulan en pahalı hatıra eşyası olabilir.

Giriş Tarihi: 21.11.2023 15:12 Güncelleme Tarihi: 21.11.2023 15:17

Müzayede evi Sotheby's, futbol efsanesi Artantinli sporcu Lionel Messi'nin 2022 FIFA Dünya Kupası'nda giydiği altı formayı açık artırmaya sunacağını açıkladı. Final, yarı final, çeyrek final, son 16 turu ve önemli grup aşaması maçlarında giyilen formalar, 30 Kasım'da ihaleye açılarak özel bir müzayedede satışa sunulacak. İkonik formalar, müzayede evinin tahminlerine göre yaklaşık 10 milyon dolar karşılığında yeni sahibine ulaşacak.

Sotheby's yaptığı açıklamada altılı forma setinin şimdiye kadar bir açık artırmada satışa çıkarılan en değerli spor hatırası koleksiyonu olmaya aday olduğunu belirtti. Eğer tahminler doğru çıkarsa Messi'nin forma setinin, Mayıs 2022'de Sotheby's'de 9,3 milyon dolara satılan Diego Maradona'nın "Hand of God" formasını geride bırakarak, müzayedede satılan en pahalı futbol hatıra eşyası olarak tarihe geçecek. Michael Jordan'ın Eylül 2022'de 10,1 milyon dolara satılan 1998 NBA Finalleri forması ise en pahalı spor hatırası olarak şu anki rekoru elinde tutuyor.

Messi'nin altılı Arjantin forması, Inter Miami'nin yeni kaptanının da ortağı olan ABD merkezli spor kuruluşu AC Momento tarafından açık artırmaya çıkarılıyor. Satıştan elde edilecek olan gelirin bir kısmı, Leo Messi Vakfı'nın desteği ile Sant Joan de Deu Barselona Çocuk Hastanesi liderliğinde yürütülen UNICAS Projesi'ne, nadir görülen hastalıklarla mücadele eden çocuklara yardım amacıyla bağışlanacak.

Tam sekiz defa Ballon d'Or kazanan Messi, 36 yıl sonra tekrar Arjantin'e Dünya Kupası kazandıran Messi maç sonrası yaptığı açıklamada "Bu anı o kadar çok hayal ettim ki, o kadar çok istedim ki, hala inanamıyorum," dedi.

Altı formadan oluşan set, 30 Kasım – 18 Aralık arasında satışa sunulacak. Ayrıca Sotheby's müzayede evi New York'taki merkezinde ikonik formaların halka açık olan ücretsiz sergisine ev sahipliği yapacak.

BİZE ULAŞIN