Musk, Tesla'nın başından ayrılmıyor

Elon Musk, Model 3'ün üretiminin başına geçerek beklenen üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyordu. Galiba mümkün olmayacak.

Giriş Tarihi: 16.04.2018 17:23
Elon Musk, Tesla Model 3'ü tanıttığı zaman iddialı açıklamalarda bulunmuş ve 2017 sonuna doğru Model 3 üretiminin ayda 20 bine ulaşmasını hedeflediklerini söylemişti. Son gelişmelere bakıldığında bu hedef gerçekleşmeyecek olduğunu görüyoruz. Elon Musk, CBS News'ten Gayle King ile bir röportaj gerçekleştirdi ve yeni açıklamalarda bulundu. Ünlü girişimci Musk, Model 3 üretiminin zor olduğunu ve üretim hedeflerinin düştüğünü belirtti. Ayrıca Musk, "Müşteriler arabalarını kesinlikle alacak. Ancak beklenenden altı veya dokuz ay daha uzun olacak" dedi.

Fabrikada kalıyor!

Elon Musk bu ay başında Model 3 üretimini eski Apple yöneticisi Doug Field'dan devraldığını duyurmuştu. Şu an Model 3, haftada 2020 adet üretiliyor olsa da Musk bu üretim sayısını Haziran sonuna kadar 5000'e çıkarmayı istiyor. Tesla'nın CEO'su ayrıca son aylarda zorlandığını ve üretim için fabrikada kaldığını da belirtti. Haftada 7 gün çalıştığını ve eve gidecek zaman dahi bulamadığını da itiraf etti.
BİZE ULAŞIN