Efsaneler ölmez Land Cruiser Prado

1985 yılının sonunda tasarım çalışmaları başlatılan, 1990 yılında ilk versiyonu üretilen Land Cruiser Prado yenilendi!

Giriş Tarihi: 28.03.2018 13:45 Güncelleme Tarihi: 16.05.2018 17:39

Yazı: Onur AKÇAY

Arazi aracı denildiğinde akla gelen birkaç markadan biri de Toyota'dır. Kuşkusuz bunun en önemli nedeni 190'dan fazla ülkede satışa sunulan ve muhteşem off-road yetenekleriyle dünyanın en dayanıklı 4x4'lerinden biri olarak gösterilen Land Cruiser ailesidir. 1951 yılından bu yana kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik konusunda Toyota'nın simgesi konumunda bulunan aileye 28 yıl önce katılan Land Cruiser Prado kendisini kısa sürede sevdirmeyi başarmıştı.

İlk versiyonundan sonra 1996, 2002 ve 2009 yıllarında yenilenen araç şimdi son jenerasyonuyla karşımızda. Markanın yıllardır edindiği arazi aracı tecrübesinin son ürünü olarak gösterilen Prado, fanatiklerini sevindirecek güncelleştirmelere sahip.

10'dan fazla Avrupa ülkesinde segmentinin lideri olan Land Cruiser Prado'nun yenilenen kabin ergonomisiyle birlikte ön konsol tasarımı da değiştirilmiş. Daha büyük 8 inç'lik multimedia ekranı, 'Optitron' sürücü göstergeleri ve direksiyondan kontrol edilebilen 4.2 inç'lik çok fonksiyonlu ekran ön konsolda görsel bir zenginlik sunuyor. Bununla birlikte araç içi konforu da ön koltuklardaki soğutma, arka koltuklardaki ısıtma, otomatik klima, ısıtmalı ön camlar ve yeni akıllı anahtar tasarımıyla artırılmış. Yeni Land Cruiser Prado'nun uzunluğu 60mm uzayarak 4.840 mm'ye çıkmış, dönüş yarıçapı ise 5,8m. Yeniden tasarlanan kaput, ön panjur, farlar, ön tampon, çamurluklar Land Cruiser Prado'nun görünümünü daha çağdaş hale getirmiş. Yenilenen ön far ve arka stop grubu ise, aracın şıklığını artırmış. Aracın güçlü duruşu, 215mm'lik yükseklik, 31 derecelik yaklaşma açısı, 25 derecelik ayrılma açısı ve 22 derecelik karın açısıyla desteklenmiş.

Land Cruiser Prado'nun offroad tecrübesi olmayan sürücülerin bile aracın off-road özelliklerini üst seviyede kullanabilmesine destek olan arazi destek sistemleri; onu güvenli, keyifli ve kolay kullanılabilen 4x4 araçlarından biri yapıyor diyebiliriz. Büyük boyutları ve yerden yüksek oturma pozisyonu nedeniyle tedirgin olan sürücüler destek sistemleri sayesinde oldukça rahat edebiliyor. Prado'nun dikkat çeken özellikleri arasında 'Toyota Safety Sense' aktif güvenlik teknolojileri donanımları da bulunuyor. Bu donanımlar arasında 'Ön Çarpışma Önleyici Sistemi (PCS)', 'Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC)', 'Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDA)' ve 'Otomatik Uzun Far Sistemi (AHB)' bulunuyor. Diğer aktif güvenlik teknolojileri arasında 'Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSM)' ve 'Geri Manevra Trafik Algılama Sistemi (RCTA) bulunuyor. Araç, 177hp güç üreten 2,8 litrelik D-4D turbo dizel motorla satışa sunuluyor.

Teknik Özellikler
TOYOTA LAND CRUISER PRADO
177hp – 2.8 litre
450Nm tork
Karma yakıt tüketimi: 7,5 litre
0-100 km/s: 12,7 saniye
Maksimum hız: 175 km/s
Fiyat: 157.500 avro

BİZE ULAŞIN