Lexus’un geleceği LF-1 Limitless

Son zamanların en dikkat çekici konseptlerinden biri de Lexus’tan geldi; ‘LF-1 Limitless.’ Lexus’un geleceğini simgeleyen LF-1, aynı zamanda crossover segmentinin gideceği yönü de gösterme iddiasında!

Giriş Tarihi: 21.03.2018 17:09 Güncelleme Tarihi: 22.03.2018 10:00

Yazı: Onur AKÇAY

Global araştırma şirketi J.D. Power'ın kalite araştırmasında, üst üste altıncı kez 'en sorunsuz marka' seçilen Lexus, 2018 Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda ilginç bir konseptle karşımıza çıktı. Güney Kaliforniya'daki Calty tasarım stüdyolarında yaratılan araç, premium markanın gelecek tasarım dilinden de izler taşıyor. Markanın ısrarla altını çizdiği bir konu da aracın yeni lüks crossover segmentini simgelemesi! Bu gerçekten önemli bir vurgu! Tasarımının yanı sıra lüksün ve performansın da sınırlarını yeniden tanımlama amacında olan marka, LF-1'e çok güveniyor. 2025 yılında tüm Lexus modellerinin elektrikli versiyonlarının olacağının altını çizen konsept, yenilikçi tarzıyla öne çıkmayı amaçlıyor.

5.014mm'lik uzunluğuyla birlikte atletik bir tasarım sergileyen LF-1; alçak tavan çizgisi, 22 inç jantları, arkadan itişli sürüşü vurgulayan duruşuyla, gerçekten değişik bir crossover tarzına sahip. LF-1'in tasarımı, tüm Lexus modelleri gibi markaya özgü ön panjur etrafında şekillenmiş. Izgaranın etrafında ise sürücüyü karşılamak adına LED ışıklandırmalara yer verilmiş. LF-1'in dış tasarımında aracın aerodinamik farları, hava girişleri ve iki parçalı tavan spoyleri dikkat çekiyor. Ayrıca geleneksel aynaların yerine yerleştirilen kameralar ise, içeriye geniş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntü aktarıyor.

LF-1'in kabini de, tüm yolculara lüks ve konfor hissini vermek amacıyla tasarlanmış. Japon geleneksel misafirperverliği 'Omotenashi' felsefesiyle tasarlanan kokpitte, sürücünün yola daha fazla odaklanması için birçok işlem el hareketleriyle yapılabiliyor. Direksiyonun üst tarafında yer alan sürüş modu göstergesiyse, sürücünün gözünü yoldan ayırmamasını sağlıyor. Ön yolcu için geniş bir alan yer alırken, arkadaki yolcular için de rahat bir oturma alanı sunuluyor. Geniş diz mesafesinin yanı sıra, arka yolcular için de ayrı bir bilgi-eğlence sistemi ve klima kontrolleri yer alıyor.

LF-1, teknoloji konusunda da gelecekten izler taşıyor. Tam otonom sürüş teknolojisine sahip araç, tıpkı bir şoför gibi sizi belirttiğiniz noktaya otonom sürüşle götürebiliyor. LF-1, aracın elektronik direksiyon, frenleme, hızlanma ve ışıklandırma bağlantıları sayesinde eller serbest sürüşe de imkân tanıyor. Henüz tüm teknik verileri açıklanmasa da, ortaya çıkan veriler eşliğinde LF-1 Limitless konspetin Lexus'un teknolojik ve yenilikçi yanlarını sergilediği aşikâr.


En Sorunsuz Marka

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan ve otomotiv sektörüne yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz ettiren J.D. Power araştırmasına 36 bin 186 araç sahibi katıldı. Kullanıcıların üç yaşındaki araçlarında yaşadıkları sorunları ve deneyimleri baz alınarak gerçekleştirilen çalışmada farklı segmentlerden en çok tercih edilen 224 model yer aldı.

Motordan şanzımana, ses sistemlerinden navigasyona, havalandırmadan koltuklara kadar 177 kategoride karşılaşılan sorunlar araştırmaya konu oldu. En az problem çıkaran modelleriyle Lexus, bu araştırmada üst üste altıncı kez en sorunsuz marka olarak yerini korudu.

BİZE ULAŞIN