Kerem Bürsin Türkiye İçin Dünyaya Seslendi

Oyuncu Kerem Bürsin, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Türkiye'ye destek çağrısı yaptı.

Giriş Tarihi: 09.02.2023 10:46 Güncelleme Tarihi: 09.02.2023 10:48

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerin 4. gününde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma yol açtı.

Birçok ünlü isim gibi Kerem Bürsin de sosyal medya hesabından yardım çağırısında bulundu. Dünyanın dört bir yanından gelen desteklere teşekkür eden ünlü isim, AHBAP Derneği'nin bağış bilgilerini paylaştı.

İngilizce olarak Instagram sayfasından yayınladığı bir videoda Türkiye için dünyaya seslenen Bürsin şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhaba. Hepinizin zaten bildiği gibi, 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,5 şiddetindeki iki deprem Türkiye'nin 10 şehrini etkiledi. Neredeyse 14 milyon kişi doğrudan etkilendi, yaklaşık 10 bin yapı da yıkıldı. Yapılacak tüm yardımları kullanabiliriz. Bu videonun altında, yardım yapabileceğiniz yerlere ait linkleri göreceksiniz. Böylece gerekli tüm ihtiyaçları temin edebiliriz. Yardım etmek isteyen ve yardım etmiş olan tüm uluslara teşekkürler."

BİZE ULAŞIN