Alec Baldwin “Kasıtsız Adam Öldürme”yle Suçlanacak

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, Alec Baldwin'in elindeki silahın gerçek mermilerle patlaması sonucu öldü.

Giriş Tarihi: 20.01.2023 15:34 Güncelleme Tarihi: 24.01.2023 14:33

New Mexico'daki savcılar bugün medyayla paylaşılan bir bildiride, Alec Baldwin'in Halyna Hutchins'in ölümüyle sonuçlanan film setindeki kaza nedeniyle kasıtsız adam öldürmekle suçlanacağını duyurdu.

Rust filminin görüntü yönetmeni olan Hutchins, 21 Ekim 2021'de, Baldwin'in bir sahne sırasında elinde tuttuğu eski moda bir tabancanın patlaması ve gerçek mermilere maruz kalması sonucu hastanede kurşun yarası nedeniyle öldü. Olayda yönetmen Joel Souza da yaralandı.

Trajedi, aralarında Hutchins'in geçen yıl Rust üretimiyle anlaşmaya varan dul eşi Matthew Hutchins'in de bulunduğu çok sayıda davayla sonuçlandı.


Baldwin olay sonrası böyle görüntülenmişti

Filmin yapımcılarından ve başrol oyuncusu olan ve olayı tüm gerçekliğiyle kabul eden Baldwin'e yönelik suçlamanın ne anlama geleceği henüz belli değil. Silahı dolduran ve setteki silahlardan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed de kasıtsız adam öldürmekle suçlanacak. Baldwin'e olay yeri için silahı veren birinci yönetmen yardımcısı David Halls "ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak" suçlamasını kabul etmek için savcılıkla bir anlaşma imzaladığı bilgisi paylaşıldı.

Baldwin'in avukatı Luke Nikas yaptığı açıklamada, "Bu karar, Halyna Hutchins'in trajik ölümünü çarpıtıyor ve korkunç bir adalet eksikliğini temsil ediyor. Bay Baldwin'in silahta veya herhangi bir yerde gerçek mermi olduğuna inanmak için hiçbir nedeni yoktu. Birlikte çalıştığı profesyonellere güvendi ve silahın gerçek mermileri olmadığına dair güvence verildi. Bu suçlamalarla savaşacağız ve kazanacağız." dedi.

Baldwin, Hutchins'in ölümüyle ilgili üzüntüsünü kamuoyuyla paylaştı ve setteki silahlardan sorumlu personel tarafından elindeki silahın gerçek mühimmat içermediğinin kendisine söylendiğinde ısrar etti.

Geçen yıl ABC News ile yaptığı bir röportajda , "Olanlardan biri sorumlu ve bunun kim olduğunu söyleyemem ama ben olmadığımı biliyorum" demişti.

Ancak facianın ardından bölge savcısının atadığı özel savcı Andrea Reeb yaptığı açıklamada, "Bu üç kişiden biri (Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed veya David Halls) işini yapsaydı, Halyna Hutchins bugün hayatta olurdu. Bu kadar basit." Reeb sözlerine şöyle devam etti: "Kanıtlar, 'Rust' film setinde güvenliğe yönelik suç teşkil eden bir ihmal modelini açıkça gösteriyor. New Mexico'da, eyaletimizin silah güvenliği ve kamu güvenliği taahhüdünü ciddiye almayan film setlerine yer yok."

Ekip üyeleri, Hutchins'in vefatından önce sette güvenlik eksikliği olduğu iddiasıyla şikayette bulundu ve çekimden önceki gece, kamera ekibinin çoğu çeşitli endişeler nedeniyle işi bıraktı. New York Times , ayrıldığını bildiren bir e-postada, o zamanlar kamera departmanı başkanı olan Lane Luper'ın, silahlı çatışma sahnelerinin çekilmesinin "çok hızlı ve gevşek" oynandığını yazdığını ve şimdiden iki kazara silah atışının olduğunu iddia ettiğini bildirdi.

Yetkililer , Hutchins'in ölümünden sonra film setinde, sahne malzemelerinin tutulduğu yer ve Baldwin'in kostüm parçası olarak giydiği kemer de dahil olmak üzere beş ek canlı mermi buldu. Ancak Santa Fe İlçesi Şerif Ofisi soruşturması, gerçek mühimmatın sete nasıl geldiğini keşfetmedi.

Rust , bu ay çekimlere devam edecekti, ancak oyuncular ve ekibin suçlamaları açıklandığı için durumun hala böyle olup olmadığı belli değil.

Baldwin ile aile üyeleri arasında varılan anlaşmanın detayı hakkında bilgi paylaşılmazken, kazada hayatını kaybeden kameramanın eşi Matthew Hutchins, "Baldwin'e veya yapımcılara karşı suçlama veya ayıplamada bulunmaya niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz." ifadelerini paylaşmıştı.

BİZE ULAŞIN