Marco Bizzarri Gucci'de Kalıyor

Marco Bizzarri, Gucci'nin CEO'su olmaya devam edecek.

Giriş Tarihi: 15.01.2023 16:23

Alessandro Michele'nin ayrılmasının ardından Gucci'de topyekun bir değişiklik olacağı söylentileri arasında, Kering patronu François-Henri Pinault, CEO Marco Bizzarri'nin kalacağını doğruladı.

Milano'da düzenlenen Gucci Sonbahar '23 erkek defilesinin ardından Pinault, Bizzarri'nin "tam güvenine" sahip olduğunu söyleyerek, uzun süredir yöneticinin lüks mega markayı bir sonraki bölümde yönetmeye devam edeceğini açıkladı. "Gucci'nin bundan sonraki bölümünün CEO'sunun Marco olduğu çok açık. Bunu benimle birlikte inşa etmesine ihtiyacım var ve bunu başaracağımızdan tamamen eminim." dedi.

Michele'nin Kasım 2023'teki şok ayrılığından bu yana kreatif direktör rolüne hiçbir tasarımcı açıklanmadı ve son koleksiyon tüm tasarım ekibine tarafından hazırlandı.

Bizzarri-Michele rüya takımı, 2015'ten bu yana Gucci'nin boyutunu üç katına çıkararak geçen yıl 9,73 milyar avroluk satışa ulaşmasına yardımcı oldu.

Michele , markanın geleceği konusundaki anlaşmazlığın ortasında, geçen Kasım ayında Gucci'nin kreatif direktörü olarak görevinden aniden ayrıldı .

2015'te Michele'nin atanmasının ardından Gucci, 2018'in ilk çeyreğine kadar art arda beş çeyrekte yüzde 35'i aşan bir büyüme kaydetti ve Bizzarri'yi o yılın Haziran ayında marka için 10 milyar avroluk bir gelir hedefi belirlemeye sevk etti.

Ancak ivme son zamanlarda durdu ve Bizzarri ile Pinault'nun Michele'i güçlü bir tasarım değişikliği, daha hızlı koleksiyonlar ve markayı gerçek bir lüks konumlandırmaya doğru daha da yükseltmeye teşvik ettiği anlaşılıyor.

BİZE ULAŞIN