Resmen Açıklandı: Alessandro Michele Gucci'den Ayrılıyor

Alessandro Michele'nin Ocak 2015'te Gucci'deki ilk koleksiyonunun üzerinden neredeyse 8 yıl geçti.

Giriş Tarihi: 24.11.2022 13:29 Güncelleme Tarihi: 24.11.2022 13:32

Potansiyel değişikliğe ilişkin raporların internette ortaya çıkmasından bir gün sonra Gucci, neredeyse son sekiz yıldır kreatif direktörü olan Alessandro Michele'nin markadan ayrıldığını resmen onayladı.

Haber, markayı günümüzün en ateşli tasarımcılarından biri haline getiren tasarımcı Daniel Lee'ye veda eden ve onun yerine Matthieu Blazy'yi alan Bottega Veneta da dahil olmak üzere Kering grubu altındaki markalarda yapılan bazı büyük değişikliklerin ardından geldi.

Gucci'nin başkanı ve CEO'su Marco Bizzarri, "2014'ün sonunda Alessandro ile tanışma fırsatı bulduğum için şanslıydım. Gucci'ye 20 yıllık bağlılığı ve kreatif direktör olarak görev yaptığı süre boyunca bu eşsiz eve olan vizyonu, bağlılığı ve koşulsuz sevgisi için kendisine teşekkür etmek istiyorum." dedi. Kering'in başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault, "Gucci ve Alessandro'nun geçtiğimiz yıllarda birlikte yürüdükleri yol benzersiz ve Meclis tarihinde olağanüstü bir an olarak kalacak." açıklamasında bulundu.

Michele, ise Gucci'de geçirdiği zamandan bahsetti: "Her birimizin sahip olabileceği farklı bakış açıları nedeniyle yolların ayrıldığı zamanlar vardır. Yorulmadan tüm sevgimi ve yaratıcı tutkumu adadığım bir şirkette 20 yıldan fazla süren olağanüstü bir yolculuk bugün benim için sona eriyor. Bu uzun süre boyunca Gucci benim evim, evlat edindiğim ailem oldu. Bu geniş aileye, sahip çıkan ve destekleyen tüm bireylere en içten teşekkürlerimi, en büyük ve en içten kucaklamalarımı gönderiyorum. Onlarla birlikte diledim, hayal ettim. Onlar olmasaydı, inşa ettiklerimin hiçbiri mümkün olmazdı. En içten dileğim onlara gidiyor: Hayatı yaşanmaya değer kılan ince ve soyut madde olan hayallerinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Değerlerinize sadık kalarak şiirsel ve kapsayıcı imgelerle kendinizi beslemeye devam edin."

Artık eski kreatif direktör, aksesuar stüdyosunda Frida Giannini ile çalıştığı 2000'lerin başında Tom Ford tarafından Gucci'de çalışmak üzere işe alındı. Daha sonra kreatif direktör oldu ve Ocak 2015'te ilk koleksiyonunu sergiledi. Michele, zamanı boyunca Gucci'yi ilginç estetik anlayışıyla yeniden keşfetti.

Doğal olarak sektör ve hayranlar, kreatifin evde etkili olduğu sürenin ardından şimdi Michele'nin yerine kimin geçeceğini merak ediyor. Resmi açıklamaya göre tasarım ofisi "yeni bir yaratıcı organizasyon duyurulana kadar evin yönünü ileriye taşımaya devam edecek." Remo Macco ve Davide Renna (her ikisi de Gucci'de çalışıyor) potansiyel adaylar.

Michele'ye gelince, tasarımcının bundan sonra nereye gideceğine dair resmi bir açıklama yok. Ancak kaynaklar, özellikle Louis Vuitton erkek giyim rolünü doldurmayı beklerken, "Pinault'un ezeli rakibi Bernard Arnault'dan yakın zamanda bir telefon alabileceğini" tahmin ediyor.

BİZE ULAŞIN