Raf Simons 27 Yılın Ardından Moda Markasını Kapatıyor

Raf Simons, 27 yıl sonra kendi adını taşıyan makrasını kapatıyor.

Giriş Tarihi: 23.11.2022 16:42

Instagram'da yaptığı kısa bir açıklama ile haberi duyuran Belçikalı moda tasarımcısı Raf Simons, markanın Ekim ayında Londra'da sergilediği İlkbahar/Yaz 2023 koleksiyonunun son koleksiyonu olacağını açıkladı.

"Başardığımız her şeyden ne kadar gurur duyduğumu paylaşacak kelimelerim yok" diye yazdı. "Vizyonumuza inandığınız ve bana inandığınız için hepinize teşekkür ederim."

Markanın kepenk kapatmasının ardındaki mantık belirsiz olsa da, içeriden uzmanlar bunun moda endüstrisinin karşı karşıya olduğu çalkantılı finansal piyasadan kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Kasım 2019'da Amerikalı tasarımcı Zac Posen, 20 yıllık iş hayatından sonra markasını kapatırken, Haziran 2020'de New York merkezli Sies Marjan markası Covid 19'un finansal etkisi nedeniyle kapandığını duyurdu.

PRADA'DA ORTAK YARATICI ROL ÜSTLENDİ

Simons'un, şirketin kontrol sahibi hissedarı Miuccia Prada ile birlikte Prada'daki ortak yaratıcı yönetmen rolüne tamamen odaklanmak istediğine dair spekülasyonlar da var. Prada, Şubat 2020'de atandığı sırada Simons'un "yaratıcı girdi ve karar verme konusunda eşit sorumluluklara" sahip olacağını söyledi. 73 yaşındaki Prada, kararın nihai emekliliğine hazırlık olarak verildiğini reddetti. İkilinin birlikte tasarladığı ilk koleksiyonu, Milano moda haftasında 2021 İlkbahar/Yaz için dijital olarak piyasaya sürüldü.

Simons, dünya çapında hem erkek hem de kadın giyimini etkileyen modern modanın en ünlü tasarımcılarından biri olarak selamlanıyor. Ünlü hayranları arasında şarkıcı Rihanna ve aktörler Emma Watson ve Charlize Theron yer alıyor.

Simons, aynı adı taşıyan markasını 1995 yılında piyasaya sürdü. Gençlik kültürünü kutlayan ve skinny terzilik gibi minimalist silüetlere odaklanan Simons, erkek giyiminde yeni bir emsal oluşturdu. Daha sonra Prada'daki mevcut rolünü almadan önce Jil Sander, Dior ve Calvin Klein'da roller üstlendi.

Simons, son gösterisi için, Londra'nın güneydoğusundaki Printworks clubbing mekanına moda öğrencileri de dahil olmak üzere 1.000'den fazla misafir davet etti.

BİZE ULAŞIN