ESQ Hafta sonu takvimi

Haftanın sonunu iple çekerken dijital takvimimizde yapılacaklar listemizi güncelliyoruz. Mutfak, edebiyat ve futbol üçlüsüne odaklanıyor ve haftayı bitiriyoruz!

Giriş Tarihi: 12.04.2018 17:14 Güncelleme Tarihi: 12.04.2018 17:17

Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr

14 Nisan 2018
Cumartesi


10.00
Mutfak Sanatları Akademisi - Naked Cake




Yemek yapmanın ne kadar karizmatik bir eylem olduğundan daha önce defalarca bahsettik. Fakat yemekten sonra ikram edebileceğiniz bir tatlı ile tüm artı puanları hanenize yazdıracağınızdan daha önce bahsetmemiş olabiliriz. Cumartesi günü için yerinizi şimdiden ayırsanız iyi olur. Çünkü hazırlayacağınız tatlılar sayesinde alacağınız övgülerde bizim de payımız olsun istiyoruz.

Bademli Pandispanya; bitter çikolatalı pastacı kreması, beyaz çikolatalı ganaj frosting ile
Bol Kakaolu Kek; çilekli beyaz çikolata ganaj, bitter çikolatalı butter cream ile

Take a Seat



Kendine has stili ve sunduğu yedi farklı yemek kültürü ile Take a Seat, bu hafta sonu için gidilecekler listemizde yer alıyor. Bir cumartesi günü daha ne kadar lezzetli geçirebilirdi ki?

"…Alışveriş merkezinin aksine sabah saat 08.00'de kahvaltı servisi ile kapılarını açan Take a Seat, hafta içi her gün saat 22.00'ye kadar hizmet veriyor. Sadece özel bir mutfak ve ortam sunduğu için 'Chet' bölümü her gün saat 12.00 ile gece saat 02.00 arasında hizmet veriyor…"

İnceleme için tıklayınız!


15 Nisan 2018
Pazar



Artistlik Yapma
John Badham, Craig Modderno



Bu hafta sonu, bahar aylarının verdiği yetkiye dayanarak bulduğunuz ilk yeşil alanda gerçekleştirmek üzere sakin bir öneride bulunuyoruz. Sinemanın arka bahçesine gireceğimiz bu kitap ile sette yaşanan ilginç anılar ve kamera arkasında aslında neler olduğunu öğrenme fırsatı yakalıyoruz. Gerçekten davulun sesi uzaktan hoş geliyor olabilir…

"Sinema, büyülü bir dünya. Yüksek egoları hasebiyle oyunculuğa soyunanlarla yine yüksek egolarıyla âdeta tanrılığa soyunan yönetmenlerin de er meydanı, arenası... Üstelik her ikisi de her daim gözde mesleklerden. Birini diğeriyle kıyaslamak pek doğru değil belki ama son kertede oyuncunun yönetmene tabi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yine de egolar çatışırken geri adım atan bazen oyuncu olur bazen de yönetmen. Aksi halde onca filmin altından kalkmak nasıl mümkün olabilirdi ki?"
Yazı: Ege Görgün,
Devamı Esquire Türkiye Nisan sayısında…

21.45
Lazio – Roma


The Derby della Capitale






A Series of Unfortunate Events
Talihsiz Serüvenler Dizisi




Daniel Handler'in 13 kitaplık serisinden uyarlama dizisiyle haftayı eğlenceli bir etkinlikle bitirmeyi planlıyoruz. Jim Carrey'in başrolünü oynadığı 2004 tarihli filminin ardından gelen yapımın başrolünde yine yakından tanıdığımız bir isimle karşılaşıyoruz. Neil Patrick Harris'i Kont Olaf karakteriyle izlerken olaylar nasıl bu kadar karmaşık olabilir diye de düşünmeden edemiyoruz. Önümüzdeki hafta yeniden birlikte plan yapmak üzere, görüşürüz!

BİZE ULAŞIN