İkon Olma Kılavuzu: Benedict Cumberbatch

Sapyoseksüelliğin çok konuşulduğu günümüzde ‘zeki adam’ olmayı hiç kimseye kaptırmayan, önemli rollerin kombineli aktörü... Sessiz ve zahmetsiz bir ikon, Cumberbatch’ı selamlayın!

Giriş Tarihi: 11.04.2018 17:13 Güncelleme Tarihi: 16.04.2018 17:49
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



En sevilen Sherlock ya da Marvel evreninin Dr. Strange'i nasıl bilirsiniz? Donuk yüz ifadesi ve üzerine tam oturan 'zeki adam' rolleriye gönüllere taht kuran Benedict Timothy Cumberbatch, bizce ikon olmayı çoktan hak etmişti. Fakat kendisiyle tanışmadan ismiyle ilgili soru işaretlerini gidermekte fayda var diye düşünüyoruz… Doğru telaffuzu 'Benedik Kambırbatç' olan çok sevdiğimiz aktör huzurlarınızda!

Sherlock Holmes karakteriyle kariyerinde pik yapmış olan İngiliz aktör, önümüzdeki ay yeni dizisi 'Patrick Melrose' ile yeniden karşımıza çıkacak. Çocukluğunda yaşadığı travmaları bir türlü atlatamamış sorunlu, aristokrat bir çapkını konu eden dizinin başrolünde arz-ı endam edecek olan Cumberbatch'ı çok özlemiştik. Şaka yapmıyoruz, gerçekten! Edward St Aubyn'in aynı adlı roman serisinden David Nicholls'ın senaryosunu yazdığı dizide çok eğleneceğimiz fragmanından açık seçik belli oluyor. İngiliz BBC dizisi Sherlock ile kendi hayran kitlesini oluşturmuş olsa da aslında kariyeri daha eskiye dayanıyor. Fakat burada değinmeden geçemeyeceğimiz ilginç bir nokta var… Çoğu aktörün aksine oyunculuk kariyerine geç yaşta (26) başlamış olması. Buna rağmen birçok etkileyici yapımda önemli roller alarak, şansı ve yeteneği sayesinde listemize girmeyi başardı. Geç olsun, güç olmasın!



Sinema, tiyatro, televizyon ve seslendirme alanlarında aktif olarak yer alan oyuncu çoğu meslektaşı gibi bu işi ailesinden öğrenerek girmiş. Babası Timothy Carlton ve annesi Wanda Ventham gibi oyunculuğu seçen Cumberbatch'ın asilzade olduğu bilgisini de ekleyelim. Dedelerinin Kraliyet ailesi ile olan ilişkileri ve asilzade oluşu onu ikon olma meselesinde daha da avantajlı hale getirdiği çok açık! Unutmadan, 2015 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı sahibi olduğunu da buraya not düşelim. Aynı zamanda tüm dünyayı sarsan Wikileaks belgeleriyle tanınan Jullian Assange'ı veya modern bilgisayarın babası sayılan alan Turing rolleriyle önemli tarihi kişilikleri canlandırma fırsatı da onu ayrıcalıklı kılan sebeplerden biri olarak gösteriliyor. Daha önce bahsettiğimiz 'zeki adam' ve önemli kişilikleri canlandırma durumu ise hafife alınmayacak kadar fazla… Stephen Hawking, Thomas Edison, Van Gogh, Stephen Lewis gibi alanında başarılı ve akıllı ismi canlandırarak bu konuda rüştünü ispat etmiş durumda.



Hem muhteşem bir oyuncu hem de iyi bir aile babası olarak da listenin en havalı isimlerinden birii ile karşı karşıyayız. Skandallarından ziyade oyunculuğuyla gündeme gelen Cumberbatch, 2015 yılından bu yana Sophie Hunter ile evli ve iki çocuk babası. Tibet'te bir Budist tapınağında gönüllü İngilizce öğretmenliği, resim yeteneği ve İngiliz asaletiyle oyunculuğun hakkını veren en sevdiğimiz aktörlerden biri… Cumberbacth, Seni tanıdığımıza çok memnun olduk!

Favori Benedict Cumbertbatch filmlerimiz

Doctor Strange 2016
The Imitation Game 2014
The Fifth Estate 2013
Star Trek: Into Darkness 2013
Van Gogh: Painted with Words 2010

Yeteneği, özel hayatı ve stiliyle ilham veren aktörün fotoğraflarını Benedict Cumberbatch galerisinde bulabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN