Yedi farklı yemek kültürü bir arada

Alışveriş merkezlerinin klasik ‘food court’ anlayışını tamamen bir kenara koyup kendi konseptini oluşturan ‘Take a Seat’ hem self servis hem de restoran mantığında hizmet veriyor. Yedi farklı yemek kültürünü bir arada sunan mekân, sizi de cezbedecek.

Giriş Tarihi: 11.08.2017 12:39 Güncelleme Tarihi: 11.08.2017 12:40

Yazı: Seda KARAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

"Ne yesek?", "Ne zaman yesek?", "Nerede yesek?"… Hemen hemen her gün, özellikle öğle yemeği saatlerinde hepimizin birbirimize sorduğu soruların başında geliyor. Özellikle de öğle molasında ofis dışında yemek yemek zorunda olanlar neyi, nerede yemenin sıkıntısının ne kadar büyük olduğunu iyi anlar. Bu durumun farkında olan üç ortak Sedef Tengizman, Cenk Tavukçuoğlu ve Ayhan Cöner 'Take a Seat' ile buna bir son vermeye karar verir. Geçtiğimiz ay İstanbul'un en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Akmerkez'in food court katında açılan mekân, bünyesindeki yedi farklı restoran seçeneği ile alışılagelmiş AVM yemek katı ezberini de böylece bozmuş oldu.

Take a Seat'i detaylarıyla anlatmadan önce kurucu ortaklardan bahsetmem daha doğru olur. Sedef Tengizman, aslında bir mimar. Anlayacağınız üzere Take a Seat'in yemeklerinin yanı sıra dekorasyonunda da onun imzası var. Cenk Tavukçuoğlu ise hem fiziksel hem de sanal platformları bütüncül şekilde tasarlayarak hayata geçiren Workingistanbul'un kurucusu. Take a Seat'teki tasarım ve yaratıcılık ruhu ona ait. Üçüncü ortak Ayhan Cöner de Zürih, Lozan, Paris, İstanbul'da ünlü beş yıldızlı otel ve restoran zincirlerinin ardından Gategourmet ve Turkish DO&CO firmalarında Hava Yolları İkramı ve Havalimanı Restaurant İşletmeleri alanında üst düzey yöneticilik yapmış ve 2012'de kendi İkram Danışmanlık şirketini kurmuş. Ayhan Cöner, Mutfak Sanatları Akademisi ve Konukseverlik İşletme Eğitimi veren César Ritz ve bağlı olduğu diğer Swiss Education Group okulları, Cenevre'de iki üniversitenin Türkiye resmi temsilciliğini yürütüyor ve aynı zamandan gastronomi, gıda tarihi ve kültürü üzerine incelemeler de yapıyor.

Take a Seat'in genel müdürü ise Doğan Tengizman. Mekânın dekorasyonuna imza atan Sedef Tengizman'ın eşi olan Doğan Tengizman, Almanya ve İsviçre'de otelcilik ve turizm eğitimi aldıktan sonra bir müddet New York'ta çalışmış. Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra Gezi Hotel, Martı Hotel ve NuPera'da operasyon ve işletme müdürlüğü görevlerini yürütmüş. Take a Seat ile birlikte yepyeni bir işletme mantığı getirdiklerini anlatan Tengizman, "Burayı kurarken en büyük amacımız birbirinden farklı işletmelerin entegre olarak çalışmasını planlamak ve bunu hayata geçirmekti. Gördüğünüz gibi toplam yedi farklı restoran seçeneği aynı anda hizmet veriyor." Toplam 1.200 m2'lik bir alanda hizmet veren Take a Seat'in aynı zamanda 600 m2'lik bir de teras bölümü mevcut. Yani AVM'nin o buz gibi soğuk manzarasına karşı yemek yemek istemiyorsanız yemyeşil bir alanda, izole bir şekilde hizmet veren terasları tercih edebilirsiniz.

Başta da belirttiğim gibi Take a Seat bünyesinde farklı konseptleriyle 'Chet', 'Filozofi ', 'Meal Tray', 'Village', 'Papa Forni', 'Fine Kids' ve 'Take me Home' bölümleri hizmet veriyor. Merak uyandıran tasarımıyla 'Chet' Take a Seat'teki diğer alanlardan farklı olarak masaya servis restoran olarak hizmet veriyor. Alkollü alkolsüz içeceklere ve değişiklik iklimlere ait lezzetli yemeklere ev sahipliği yapan 'Chet', kaliteli bir akşam geçirmek isteyenleri içerideki alana davet ediyor. Lezzetli kahve çeşitleriyle 'Filozofi ' 'proper coffee' yani nitelikli kahve sloganı ile kahveseverleri bekliyor. Hızlı ve sağlıklı yemek isteyenler için de 'Meal Tray' devreye giriyor. Bu bölümde 'Good Food in 90 seconds' sloganıyla buharda atmosfer basıncında pişirme teknolojisi ile 90 saniye içinde yemekler hazırlanıyor ve ekolojik tabaklarda servis ediliyor. Salata çeşitlerine farklı sos ve taze filizlerle canlılık katıp lifli smoothie'ler, detoks meyve&sebze suları sunan 'Village' bölümü ise sağlıklı beslenmek isteyenlere hitap ediyor. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere 'Papa Forni' ise pizza, katkısız ekşi maya ve baget ekmeği çeşitleri, quiche ve diğer hamur işi seçenekleri beraberinde kendi sandviçinizi yapabileceğiniz bir ortama sahip. Altı yaşından itibaren çocukların iyi beslenme ve sağlıklı yaşam dünyasına adım atmalarına sağlayan 'Fine Kids' bölümü ise çocuklara özel lezzetli menüler sunuyor. Burada ayrıca, çocuklar için eğitici workshoplar da düzenleniyor. Take a Seat, vakti kısıtlı misafirlerini de unutmamış. Papa, Village ve Meal Tray bünyesinde günlük tazelikte sunulan ürünlerin paketlenmiş hallerini bu bölümün raflarında bulmak mümkün.

Alışveriş merkezinin aksine sabah saat 08.00'de kahvaltı servisi ile kapılarını açan Take a Seat, hafta içi her gün saat 22.00'ye kadar hizmet veriyor. Sadece özel bir mutfak ve ortam sunduğu için 'Chet' bölümü her gün saat 12.00 ile gece saat 02.00 arasında hizmet veriyor.

Her bölümün şefi farklı. Ancak hepsi Take a Seat'in Executive Chef'i İbrahim Büker'e bağlı. Mutfakta ve serviste 25'er kişilik bir ekip hizmet veriyor. Gelelim; Take a Seat'e yolunuz düştüğünde neler yiyebileceğinize… Menüsü ile hizmet veren 'Chet' bölümünde çorba çeşidi olarak 'Thai Balık Çorbası' (14 TL) ve 'Günün Çorbası' (9 TL) mevcut. Başlangıçlar ve atıştırmalık olarak mozzarella, kabak, patlıcan, havuç ve renkli biberlerden yapılan tavuk ya da et seçenekli 'Izgara Pizza Dilimleri' (19/23 TL), tavuk-et-karışık seçenekli 'Nachos' (25/29/29 TL), dana bresaola, prosciutto, parmesan, mozzarella, kokteyl zeytin ve ekşi mayalı baget ile sunulan 'Antipasti Tabağı' (27,50 TL) tercih edilebilir. Paylaşımlıklardan sade ya da acılı 'Edamame' (13,50 /14 TL), ev yapımı pita ekmeğinde 'Falafel Pita' (18,50 TL), kinoa-ızgara hindiba ve keçi peynir ile servis edilen 'Acı Barbekü Soslu Tavuk But Şişleri' (22 TL); sıcak sandviç çeşidi olarak; 'Louisiana Soslu Tavuk' (25,50 TL), dana külbastılı 'Philly Cheese Steak' (29 TL) ve 'Barbekü Soslu Shredded Dana' (28,50 TL) yemek mümkün.

Burger ya da wrap düşkünleri ise 'Chet Cheeseburger' (28,50 TL), 'BBQ Burger' (32 TL) ve 'Izgara Köfte&Hellim Peynirli' (28,50 TL) ya da 'Dana Antrikotlu' (30,75 TL) tercih edebilir. Pizza olarak 'Margarita' (24 TL), çikolata sos ve mevsim meyveleriyle hazırlanan 'Tatlı Pizza' (28 TL), 'Porçini Mantarlı' (34 TL), 'Valtellina' (49 TL) ya da 'Prosciutto' (44 TL) tercih edebileceğiniz değişik lezzetlerin başında geliyor. Yemek sonrası şöyle lezzetli bir tatlı ile ağzını tatlandırmak isteyenler menüden 'Elma Strudel' (16,50 TL), 'Orman Meyveli Tart' (17,50 TL) ya da 'Chet Napoleon' (18 TL) tercih edebilir.

Hızlı ve sağlıklı yemek isteyenler için servis veren Meal Tray bölümünde 'Good Food in 90 seconds' sloganıyla buharda, atmosfer basıncındaki pişirme teknolojisiyle ekolojik tabaklarda yemek hazırlanıyor. Adından da anlaşılacağı üzere tam 90 saniyede hazırlanan tabaklar, farkını gerek hazırlanma süresi ve gerekse lezzetleriyle ortaya koyuyor. Hızlı servis bölümünde şöyle alternatifl eriniz mevcut; 'Etli Pazı Sarma' (21 TL), 'Tavuk Biryani Yasmin Pirinç Pilavı&Sebze' (26 TL), 'Buharda Sebzeli Levrek' (29 TL), 'Bulgurlu Somon' (29,50 TL), 'Ev Yapımı Ispanaklı Pappardelle' (23 TL) ve 'Hoi Sin Soslu Tavuk Göğüs, Mevsim Sebzeleri, Jasmin Pirinç Pilavı' (23 TL).

Yine bu bölümde yiyebileceğiniz protein zengini 'Izgara Tavuklu Klasik Sezar' (19 TL), 'Izgara Somonlu' (29 TL) ve 'Füme Somonlu' (25 TL), sebze&tahıl ağırlıklı 'Yeşil Mercimek ve Keçi Peynirli' (17 TL), 'Portakal&Lor Peynirli Karışık Tahıllı' (19 TL) ve 'Izgara Enginar&Yeşil Mercimek' (23 TL), peynir zengini 'Izgara Sebze ve Lor Peynirli Akdeniz Salata' (18 TL) ve 'Fattoush Salata' (23 TL) yeşile düşkünlerin ve formuna özen gösterenlerin tercih edebileceği salata çeşitlerinin başında geliyor. Izgaralardan da '200gr Dana Antrikot' (33 TL), '180gr Kuzu Şaşlık Tikka Sos' (39,50 TL) ya da '150gr Tavuk Şiş (marine)' (17 TL) tercih etmek mümkün.

Tatlıdan vazgeçmeyenler de 'Vişneli Vanilya Krem Fresh' (8 TL), 'Chai Puding' (7 TL), 'Naneli Mus' (8 TL) veya 'Çilekli Yoğurtlu Granola' (9,50 TL) yiyebilir.

Yedi farklı konseptin yanı sıra çalışan kesimi unutmayan mekânın hemen hemen bölümünde laptop'unuzu koyup çalışabilirsiniz. Ayrıca prizlere ulaşabileceğiniz geniş masalar da mevcut. Dileyenler girişinde 'I am The CEO of My' yazan toplantı odasında 15 kişiye kadar toplantılar organize edebilir, yiyecek ve içecek servisini bu salona isteyebilir. Son olarak yedi farklı konseptle hizmet veren Take a Seat yakında bir sürpriz ile karşımıza çıkacak. Zira mekânın bünyesine bir de Asya mutfağı eklenmesi planlanıyor.

BİZE ULAŞIN