John Williams 92 Yaşına Girmeye Yaklaşırken Yeni Bir Film Müziğinin Sinyalini Verdi

İkonik besteci John Williams, emeklilik iddialarını yalanlarcasına yeni film müzikleri bestelemesinin hala mümkün olduğunu söylüyor.

Giriş Tarihi: 04.01.2024 10:01 Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 12:18

Yazı Ece Büyükçolpan

Home Alone, Harry Potter, ET: The Extra Terrestial, Star Wars, Jaws, Indiana Jones gibi ikonik filmlerin müziklerinin bestecisi 91 yaşındaki John Williams, doğum günü yaklaşırken hakkındaki emeklilik beklentilerini boşa çıkarırcasına yeni projeler üzerinde çalıştığının sinyalini verdi. Yakın zamanda The Times UK'e verdiği bir röportajda yaşına rağmen "hiçbir şeyi göz ardı etmediğini" söyleyen, beş defa Oscar Ödülünü evine götüren efsanevi besteci, önümüzdeki 8 Şubat'ta 92 yaşına girmeye hazırlanıyor.

Haziran 2022'de verdiği başka bir röportajda Indiana Jones and the Dial of Destiny'deki çalışmasının muhtemelen son çalışması olacağını belirterek emekli olmaya hazırlandığını düşündüren Williams, "Şu anda benden biraz daha genç olan Harrison Ford'un kariyerinin son filmi olacağını duyurduğu Indiana Jones 5 üzerinde çalışıyorum. Ben de düşündüm ki eğer Harrison bunu yapabiliyorsa, belki ben de yapabilirim. Hayatımın bu aşamasında hala film müzikleri besteliyor olmak benim hayatımla aramdaki uzun ilişkiden ibaret," dedi.

Williams, Ocak 2023'te Steven Spielberg imzalı The Fabelmans için kolları sıvayıp Spielberg ile konuştuğunda emekli olma ihtimaline rağmen yeni bir Spielberg filmi için müzik bestelemekten vazgeçemeyeceğini belirtmişti. Hollywood'un efsanevi ayılmaz ikililerinden John Williams ve Steven Spielberg daha önceleri Jaws, Indiana Jones, Jurassic Park, ET: The Extra Terrestial, Schindler's List ve daha birçok klasik için bir araya gelmişlerdi.

Buraya kadar okuduysanız belirtmekte fayda var: John Wiliams işine aşkla bağlı ikonik bir besteci ve doğru proje ve zamanlama söz konusu olunca emeklilik hayallerini bir kenara koymaya hazır. Williams'ın 92 yaşında yeni bir Oscar heykelciğini evine götürüp götürmeyeceğini ise geçtiğimiz yıl film müziklerinin altına imzasını attığı Indiana Jones and the Dial of Destiny'nin başarısı belirleyecek. En İyi Orijinal Müzik dalında Akademi Ödülleri'nin kısa listesine giren filmin akıbeti 23 Ocak 2024'te açıklanacak olan 2024 Oscar Akademi Ödülleri adaylık listesi ile belli olacak.

John Williams ve Steven Spielberg, 2016

BİZE ULAŞIN