George R.R. Martin Game of Thrones’un Üç Farklı Animasyon Spin-Off’unu Duyurdu

Ünlü serinin yazarı George R.R. Martin, Game of Thrones’un üç farklı uyarlaması üzerinde çalıştığını belirtti. Nine Voyages da buna dahil.

Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:08 Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 14:42

Yazı Ece Büyükçolpan

George R.R. Martin, Game of Thrones ve House of the Dragon'ı bir üst seviyeye taşımaya hazırlanıyor. A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) dünyasında geçen hikayelerin üç farklı animasyon uyarlaması üzerinde çalıştığını açıklayan Martin, Blue Eye Samurai (Mavi Gözlü Samuray) animasyonuna övgüler dizen yazısının ardından kendi animasyon planlarını da sevenleriyle paylaştı.

Gelecekteki projelerinin hiçbirine resmi anlamda yeşil ışık yakmasa da Martin, bu uyarlamalar için de HBO ile çalışıyor. Game of Thrones'un senaryosunu geliştirme planları birkaç yıl önce başlamışken, planlanan dört orijinal animasyonun ikisi henüz proje aşamasında rafa kaldırılmıştı.

Konuyla ilgili olarak Martin, "Aslında HBO ve benim A Song of Ice & Fire dünyasında geçen kendi animasyon projelerimiz var. Henüz hiçbirine yeşil ışık yakılmadı ancak birkaçıyla bir sonraki adımı atmaya yaklaştığımızı düşünüyorum. Henüz açıklanmayan iki projeye gelirsek, bunlara ek olarak daha önce duyurulan House of the Dragon'un giriş bölümü niteliğindeki Nine Voyages da artık canlı aksiyon türü yerine animasyon türünde çekilecek." dedi. Kararın bütçe kısıtlamaları nedeniyle verildiğini belirten Martin, bunun canlı aksiyonu neredeyse "yasaklayacak kadar" pahalı hale getireceğini belirtmeden geçmedi: "Yapımın yarısının denizde geçmesi ve Driftmark'tan Lys'e Basilisk Adaları'na, Volantis'e ve Oarth'a kadar her hafta farklı hikayeyi işleme olasılığını artırıyor. "

Nine Voyages, Steve Toussaint'ın canlandırdığı, House of the Dragon lordlarından efsanevi kaptan Corlys Velaryon'u konu alacak. Martin animasyonlar üzerinde çalışırken, hayranları House of the Dragon'un bu yaz prömiyeri yapılması planlanan ikinci sezonunu sabırsızlıkla bekliyor.

BİZE ULAŞIN