Amy Winehouse Filmi Back to Black Yıldızını Buldu

Yakınca çıkacak olan Amy Winehouse biyografisi Back to Black hakkında bilmeniz gereken her şey.

Giriş Tarihi: 14.01.2023 23:05 Güncelleme Tarihi: 16.01.2023 16:03

Aylarca süren söylentilerin ardından Deadline, Industry yıldızı Marisa Abela'nın son dönem İngiliz müzik yıldızı hakkında yakında çıkacak biyografik filmde Amy Winehouse'u canlandırmaya hazır olduğunu doğruladı. Abela'ın, bir dizi aktrisin peşinde olduğu son derece gıpta ile bakılan rol için Taylor-Johnson'ın yanı sıra "yöneticileri havaya uçurduğu" bildirildi. Focus Films ayrıca filme ve Abela'ın karakterine ilk bakışı da ortaya çıkardı.

2011 yılında 27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse, 21. yüzyılın belirleyici seslerinden biri olarak kabul ediliyor. Göze çarpan albümü Back to Black, 2008'de hit parçası "Rehab" ile Yılın Rekoru ve Yılın Şarkısı da dahil olmak üzere rekor kıran beş Grammy Ödülü kazandı, ancak aynı zamanda " You Know I'm No Good" ve "Valerie" gibi göze çarpan şarkılarıyla da tanınıyordu. Bağımlılıkla ilgili kişisel mücadeleleri, yıkıcı sesi ve yıllar boyunca İngiliz müzisyen sevgilisi Blake Fielder-Civil ile çalkantılı ilişkisi ile hala konuşulmaya devam ediyor.

Taylor-Johnson filmle ilgili yaptığı açıklamada " "Onu ilk olarak Soho'daki Ronnie Scott's Jazz Club'da bir yetenek gösterisinde performansını gördüm ve sadece 'yetenek' olmadığı hemen belli oldu... o bir dahiydi. Bir film yapımcısı olarak gerçekten daha fazlasını isteyemezsiniz. Amy'nin güzel, benzersiz ve trajik sinema öyküsünü, mirasının en önemli parçası olan müziğiyle birlikte gerçekleştirme fırsatına sahip olduğum için kendimi heyecanlı ve onurlu hissediyorum. Sorumluluğun tamamen farkındayım, birlikte çalıştığım yazar Matt Greenhalgh ile hepimizin sonsuza kadar seveceği ve değer vereceği bir film yaratacağım." diyor.

Amy Winehouses'un mirasının da vasileri olan ebeveynleri Mitch ve Janis Winehouse da ortak bir açıklama yaparak filme desteklerini paylaştılar.

İkisi de, "Studiocanal, Focus Features ve Monumental'in, kızımız Amy'nin olağanüstü müzik mirasını kutlayan ve onun yeteneğini hak ettiği şekilde sergileyen bu filmi yapmalarından heyecan duyuyoruz" dedi.

Abela ayrıca kişisel Instagram hesabında Winehouse'un ve rol için kendi karakterinin bir dizi fotoğrafıyla haberi doğruladı.

BİZE ULAŞIN