Amy Winehouse'un Biyografik Filmi 'Back To Black' Hakkında Bilinenler

Amy Winehouse biyografisi Back to Black, yıllarca süren geliştirme sessizliğinin ardından büyük bir güncelleme aldı ve Sam Taylor-Johnson'ın yönetmen koltuğundan oturacağı açıklandı.

Giriş Tarihi: 13.07.2022 12:23

Uzun zamandır beklenen Amy Winehouse biyografisi Back to Black , yıllarca süren üretim çıkmazından sonra önemli bir güncelleme alıyor. 2018'de duyurulan ve Winehouse'un kendi mirası tarafından imzalanan biyografik filmin, yıldızın 2011'deki trajik ölümünden önce yıldızlığa yükselişini belgelemeyi umduğu bildiriliyor. Kariyerine caz kulübü şarkıcısı olarak başlayan Winehouse, sevilen bir müzik sanatçısı olarak devam etti. Rehab, You Know I'm No Good ve Back To Black gibi küresel hitler yarattı. Daha sonra 2008'de beş Grammy Ödülü kazanan ilk İngiliz kadın oldu.

Back to Black'in yıllardır ilk büyük güncellemesinde Deadline, Sam Taylor-Johnson'ın yönetmenliğe eklendiğini açıkladı. Daha önce biyografik Nowhere Boy filminin yönetmenliğini yapan Taylor-Johnson, 2015 yılında Grinin Elli Tonu serisinin ilk bölümündeki yönetmenlik çalışmasıyla tanınıyor. Bu son Amy Winehouse projesine katılımı, filmin yıllarca süren geliştirme arafında kalmasının ardından geliyor.

Sosyal medyadaki haberlere yanıt veren Taylor-Johnson, fırsatı " hayalindeki " iş olarak nitelendirdi. Studiocanal tarafından Alison Owen, Debra Hayward ve Tracey Seaward ile birlikte çekilen Back to Black'in senaryosunun BAFTA adayı yazar Matt Greenhalgh tarafından kaleme alındığı bildiriliyor. Amy Winehouse'un oyuncu seçimi henüz başlamamış olsa da, filmin ilerlemesi, son yıllarda yayınlanan ve önemli müzisyenlerin hayatlarına odaklanan Bohemian Rhapsody, Rocketman ve Elvis gibi diğer biyografik filmlerin büyük başarısının ortasında geliyor. Artık filmin bir yönetmeni olduğuna göre, bir sonraki önemli kilometre taşı, ikonik şarkıcıyı canlandıracak doğru oyuncuyu seçmek olacak.

BİZE ULAŞIN