Robert Pattinson Sanat Küratörü Olarak Yeni Bir Rol Üstleniyor

Robert Pattinson, bu ay sonunda New York'ta bir Sotheby's müzayedesinin küratörlüğünü yapacak.

Giriş Tarihi: 09.09.2022 16:38 Güncelleme Tarihi: 09.09.2022 16:39

Robert Pattinson inanılmaz bir oyuncu olarak adını duyurdu ve şimdi Sotheby's sanat küratörü olarak yeni bir rol üstleniyor.

Robert Pattinson, "Contemporary Curated" serisi için müzayede evi Sotheby's'ye katılan en son ünlü küratörü olacak. Sotheby's daha önceki koleksiyonları için Swizz Beatz, Oprah Winfrey, Steve Aoki, Ellie Goulding, Kim Jones ve Cynthia Erivo gibi yeteneklerle çalıştı. En son sürümü için Pattinson, sergiden kendisiyle en iyi rezonansa giren eserleri seçmeye hazırlanıyor. Kapsülde çoğunlukla Willem de Kooning, Richard Serra ve Genieve Figgis gibi sanatçılardan savaş sonrası dönemden günümüze çok çeşitli eserler yer alıyor.

Pattinson ayrıca potansiyel koleksiyonerler için tavsiyeler de paylaşıyor: "Ne olursa olsun sadece seveceğiniz parçaları alın. Hayatının geri kalanında elinde tutacağın bir şeye sahip olmak, muhtemelen en iyi fikirdir."

"Batman" yıldızı, ARTnews'e yaptığı açıklamada, yer alacak parçaları nasıl seçtiğini anlattı.

Pattinson, "Aradığım şey, bir parçanın kendi diline sahip olmasıdır" dedi. "Sadece kendi iyiliği için var olduğunu ve biraz hayat mırıldanan bir mevcudiyeti olduğunu hissetmek zorunda değil. Sizinle bir tür ilkel düzeyde iletişim kurma yeteneğine sahip."

Üst düzey çağdaş sanat müzayedesinde 23 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında sergilenecek altı eser yer alacak. Müzayede 30 Eylül'de yapılacak.

BİZE ULAŞIN