Chadwick Boseman, Ölümünün Ardından Emmy Ödülü Kazandı

Chadwick Boseman ölümünden sonra Creative Arts Emmy ile ödüllendirildi ve ödülü onun adına eşi Taylor Simone Ledward kabul etti.

Giriş Tarihi: 05.09.2022 15:19 Güncelleme Tarihi: 05.09.2022 15:19

Chadwick Boseman, Disney+ ve Marvel'ın "What If…?" dizisindeki rolüyle ölümünden sonra Creative Arts Emmy(Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri) ile ödüllendirildi ve eşi Taylor Simone Ledward onun adına ödülü kabul etti.

2020 yılında kolon kanserine bağlı komplikasyonlardan hayatını kaybeden merhum oyuncu, dizideki Star-Lord T'Challa rolüyle Üstün Karakter Seslendirme Performansı ödülü kazandı.

"Chad'in bu ödüle aday gösterildiğini öğrendiğimde, o kayıt yaparken olan biten her şeyi düşünmeye başladım. Dünyada ve kendi dünyamızda olup bitenlere rağmen kendini böylesine adamasına ve özverisine hayran kaldım" diyor merhum aktörün eşi Taylor Simone Ledward.

43 yaşında hayatını kaybeden oyuncu, 2016 tarihli "Captain America: Civil War"daki ilk görünümünden sonra, 2018 tarihli "Black Panther" ve "Avengers: Endgame"de Kral T'Challa / Black Panther olarak çarpıcı performanslar sergileyerek Marvel Sinematik Evreni'nde silinmez bir iz bıraktı. "Black Panther" En İyi Film Oscar'ı için aday gösterilen ilk süper kahraman filmi oldu ve farklı kategorilerde 3 Oscar ödülü kazandı.

BİZE ULAŞIN