'Arcane' En İyi Animasyon Programı dalında Emmy Ödülü kazandı

Riot Games'in animasyon dizisi Arcane, En İyi Animasyon Programı dalında Emmy Ödülü kazandı ve bunu başaran ilk akışa özel seri oldu.

Giriş Tarihi: 06.09.2022 16:22
Damla Yüce

Riot Games'in League of Legends oyununun hikayesine dayanan bir animasyon dizisi olan Arcane, 2021'de Netflix'te yüzde 96'lık etkileyici bir ortalama izleyici puanı ile giriş yapmıştı.

İlk sezon, ütopik Piltover şehri ile yeraltı ulusu Zaun arasındaki karmaşık ilişkiyi ele alırken, bizleri Vi, Caitlyn, Jayce, Ekko ve Jinx gibi tanıdık şampiyonların neler yaşadığına da tanıklık etmeye davet etti.

Hem LoL oyuncularını hem de oyundan bağımsız izleyicileri oldukça tatmin eden şov, popüler video oyununun arkasındaki 'lore' derinliklerine daldığı için beklentileri çokça aştı.

Tüm bu emek ve çaba karşılıksız kalmadı ve geçtiğimiz hafta sonu açıklanan ödüller ile birlikte, Arcane En İyi Animasyon Programı için Emmy ödülü aldı. Başarıyı eve götüren ise 6. bölüm, "Bu Duvarlar Yıkıldığında" idi.

Arcane'in ortak yaratıcısı Christian Linke tüm ekip adına yaptığı açıklamada, "Bunun için teşekkür ederim. Video oyunlarından geldiğimiz için bu bizim için çok önemli. Dünyanın karakterlerimizi ve hikayelerimizi kucakladığını görmek inanılmazdı. Bu yüzden başından beri bize inanan Netflix'e, Riot Games'e, IP üzerinde çalışan herkese ve son 12 yıldır League of Legends'ı destekleyip oyunun şimdi olduğu kadar büyük olmasına yardım eden tüm insanlara çok teşekkür ediyoruz" diyor.

İlk sezonda ziyafet çeken ve 2. sezonu sabırsızlıkla bekleyen fanlar için Arcane'nin ikinci sezonu şu anda çekim aşamasında ancak henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

BİZE ULAŞIN