Will Smith’e “yeterince siyah değil” eleştirisi

Tenis dünyasının başarılı isimleri Serena ve Venus Williams kardeşlerin hayatını konu edinen yeni bir biyografik filmde, kardeşlerin babası Richard Williams’ı Will Smith'in canlandıracağı haberini almamızın hemen ardından "Smith, yeterince siyah değil!" tartışmalarının içine düştük.

Giriş Tarihi: 06.03.2019 15:06 Güncelleme Tarihi: 06.03.2019 16:05

Tenis sporunun başarılı isimleri Serena ve Venus Williams'ın babası Richard Williams'ın hayatı film oluyor. "King Richard" isimli yeni filmin aynı zamanda yapımcılığını da üstlenecek olan Will Smith, şiddet ve uyuşturucu ve batağındaki Compton'da tenis sporuyla hiç bir ilgisi olmamasına rağmen kızlarının kendilerini geliştirebilmeleri için bir alan yaratan Richard Williams'ı canlandıracak. Baba, tenis sporcusu olmaları için pek çok zorluğun üstesinden gelmiş.

King Richard filmi ve Will Smith ise sosyal medya kullanıcılarının eleştirilerine maruz kaldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Smith'in ten renginin açıklığından dolayı rolü oynamaması gerektiğini dile getirirken, diğer taraf ise daha siyah görünmek için makyaj yapılabileceğini öne sürdü.

Kullanıcılardan bazıları, Will Smith'in Richard Williams rolünde oynaması hakkında "Mavi tenli 'Alaaddin'i oynayabilir ama 'çok siyah' birini oynayamaz!" gözüyle bakıyor. Tartışmaların sonucu ne olursa olsun, Williams kardeşlerin babasının ilham verici hikayesi anlatılmaya ve izlemeye değer olacak.

BİZE ULAŞIN