Steven Spielberg vs. Netflix: Karşı atak

Netfilix'e savaş açarak Oscar Ödülleri’nden çıkarılması gerektiğini savunan Steven Spielberg'e Netfilix'den cevap geldi.

Giriş Tarihi: 04.03.2019 14:26 Güncelleme Tarihi: 06.03.2019 16:06

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından dağıtılan Oscar Ödülleri üyelerinden biri olan Spielberg, toplantıda Netflix'in Oscar Ödülleri'nden çıkarılması hakkındaki planına destek gelmesini beklese de birçok tepkiyi üzerine çekti. İnternet üzerinde yayınlanan kanalların Oscar Ödülleri yerine Emmy Ödülleri'nde yarışmaları gerektiğini savunan Speilberg, geçmişte de Netflix konusunda şikayetlerini belirtmişti.

Netflix'den Spielberg'e yanıt gecikmedi. Netflix, Resmi Twitter hesabından "Biz sinemayı seviyoruz" mesajını gönderdi. Sevdikleri başka şeyleri de ekleyen Netflix, "Satın almaya her zaman gücü yetmeyen insanlar için ya da sinema salonu olmayan yerlerde yaşayan insanlar için erişilir olmak. Aynı anda her yerde, herkesin piyasaya çıkanlardan (film veya dizi) hoşlanmasına izin vermek. Film yapımcılarına, sanatlarını paylaşmak için daha fazla yol sunmak. Bunlar birbirini dışlayan şeyler değil." Sözlerini de ekledi.

Netflix'in yapımı olan Roma filmi, 91. Oscar Ödül Töreni'nde üç dalda ödül kazanmıştı.

BİZE ULAŞIN