72. Cannes Film Festivali: Jüri başkanı Alejandro Inarritu

72. Cannes Film Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl festivalin Jüri Başkanlığı görevini Alejandra Inarritu üstlenecek.

Giriş Tarihi: 27.02.2019 15:34 Güncelleme Tarihi: 27.02.2019 15:40

Fransa'da düzenlenecek olan gösterişli 72. Cannes Film Festivali, yeniden sinema sektörünün nabzını tutacak. Bu yıl festivalde, jüri başkanlığı koltuğunda ise "The" ve "Birdman" filmleriyle Oscar ödülü kazanmış Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu oturacak. Inarritu bu göreve getirilen ilk Meksikalı sinemacı olarak tarihe geçti.

13-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, jüri başkanlığına getirilmesi üzerine Inarritu, Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı olmaktan çok mutlu olduğunu ve onurlandığını dile getirdi. Meksikalı yönetmen konuşmasında, bu işin kariyeri bakımından çok önemli olduğuna da değindi.

Alejandra Inarritu, yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı The Revenant (Diriliş) filmiyle 2016 yılında En iyi Erkek Oyuncu, En iyi Yönetmen ve En iyi Görüntü Yönetimi dallarında Oscar Ödülü kazandı. Cannes Film Festivali'nin Başkanı olan Pierre Lescure ve Sanat Direktörü Thierry Frémaux, Inarritu'yu "Yalnızca sürprizlerle dolu cesur bir sinemacı değil, aynı zamanda zamanının sanatçılarından biri" diyerek sundu.

Alejandro Gonzalez Inarritu yaptığı açıklamada: "Sinema, gezegenimizin damarları; bu festival ise gezegenin kalbidir. Tüm dünyadan sinemacıların yaptığı muhteşem işlere jüri olarak tanık olma ayrıcalığına sahibiz. Bu görev, tutku, zevk ve sorumluluk ile gerçekleştireceğimiz bir sorumluluktur" dedi.

BİZE ULAŞIN