Oscar Ödül töreni güncellendi

Oscar ödüül töreni son yıllardaki popülerlik çizgisini yeniden yukarıya taşımak için 2020 yılına hazırlanıyor. Yeni nesil Oscar nasıl olacak?

Giriş Tarihi: 09.08.2018 10:44
Oscar Akademisi, popüler filmleri onurlandırmak ve saatlerce süren töreni daha izlenir hale getirmek için 2020'deki törende bazı yenilikler planlıyor. Oscar ödüllerini belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin yeni seçilen başkanı John Bailey ve Akademi'nin CEO'su Dawn Hudson, dün akademi üyelerine gönderdikleri e-posta ile değişiklikleri duyurdu.

Bu yıl gerçekleştirilen 90. Oscar Ödülleri, 26,5 milyonluk seyircisiyle tüm zamanların en az izlenen Oscar töreni olması yeniliklerin önünü açan ilk etkendi. Bu, bir önceki yıla göre seyircinin yüzde 19 azalması anlamına geliyor. 2008 yılından bu yana ilk kez seyirci sayısı 30 milyonun altına indi. Jimmy Kimmel'in sunduğu tören, yaklaşık dört saat sürerken, son on yılın en uzun töreni oldu.

Hudson ve Bailey, mesajlarında, "Değişen dünyada Oscar'ın gelişim ihtiyacı ve Akademi'nin dirilmesi gerektiğiyle ilgili sizlerden çok şey duyduk" dedi. Gelecek törenlerin üç saatle sınırlı kalması için çaba sarf edilmesine, ödüllerin canlı olarak ve reklam aralarında da sunulmasına karar verildi. Belirli kategorilerin kazananların daha sonraki bir tarihte belirlenecek, kazanma anları da daha sonraki bir yayında verilecek. Akademi ayrıca 92. Oscar Töreni'nin tarihini daha erkene aldı. 2019 töreni 24 Şubat'ta yapılacakken, 2020 töreni 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Daha fazla seyircinin dikkatini çekmek için popüler ve çok izlenmiş filmleri de ödüllendirmek üzere kategori belirlenecek. Ancak bu değişim 2019 yılında yapılacak olan 91. Oscar Ödülleri'nde olmayacak.

BİZE ULAŞIN