Hasret sona eriyor!

Artık Star Wars hayranlarının maceraları kendi dillerinde okuma dileği nihayet gerçek oluyor. Star Wars çizgi romanları bundan böyle Çizgi Düşler aracılığıyla Türk hayranlarıyla buluşuyor.

Giriş Tarihi: 08.08.2018 15:14 Güncelleme Tarihi: 08.08.2018 15:14
Hazırlayan Ege GÖRGÜN

Ülkemizdeki Star Wars severler 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü'nde aldı müjdeli haberi. Dünyanın dört bir yanından Star Wars hayranlarının "May The 4th Be With You" sloganıyla kutlamalar ve etkinlikler düzenlediği bir gün olan 4 Mayıs'ta Çizgi Düşler, çizgi roman severleri Star Wars çizgi romanlarıyla buluşturacaklarının müjdesini verdi.



Çizgi Düşler imzasıyla ülkemizde yayımlanmaya başlayan Star Wars çizgi roman maceralarından Han Solo, filmiyle aynı dönemde yayımlandı.

Marvel Comics'in Disney tarafından satın alınmasının ardından 2015 yılından sonra çıkardığı serilerin kitaplarını yayımlamaya başlayan Çizgi Düşler'den 4 Mayıs'tan bugüne dek piyasaya sunulan kitaplar arasında Star Wars: Darth Vader – Cilt 1, Star Wars: Prenses Leia, Star Wars: Skywalker Saldırıyor ve Star Wars: Han Solo yer alıyor.

Han Solo demişken bir parantez açıp geçtiğimiz aylarda ülkemizde de gösterime giren 'Han Solo: Bir Star Wars Hikâyesi' filmini anmadan geçmeyelim. Film, genç Han Solo'nun tehlikeli yeraltı suç dünyasındaki maceraları sırasında uzun süre yoldaşı olacak Chewbacca ve Lando Calrissian gibi Star Wars evreninin sevilen karakterleriyle yolunun kesişmesini ele alıyordu.

Star Wars: Han Solo'nun tam da bu tarihlerde piyasaya çıkması okurlar açısından maceraların eşzamanlı takibi açısından çok iyi oldu doğrusu. Darısı diğer çizgi romanların başına. Sizin anlayacağınız, Çizgi Düşler sayesinde biz de böylece her kahramanın kendi hikâye serilerinin toplandığı kitaplarla onların maceralarına uzun aralar vermeden tanıklık edebileceğiz.






EVRENLER KARMAŞASI

Yüzlerce kitabı, çizgi romanı, pek çok filmi bulunan Star Wars, onunla ilk kez karşılaştığımız 1977 yılından bu yana öyle maceralara gebe oldu ki zamanla kendi içinde dengesizleşen bir evren haline geldi. Filmlerin öncesi, sonrası, hatta arasını anlatan hikâyeler 'Expanded Universe' (EU), yani Genişletilmiş Evren'i oluşturuyordu. Ancak Disney satın aldıktan sonra her şey değişti. Altı film, The Clone Wars çizgi dizisi ve Star Wars: Rebels hariç her şey artık Genişletilmiş Evren değil, 'Legends' kabul edilecekti. Diğerleri ve bundan sonrakiler de 'Canon' evren olarak anılacaktı. Evrenler arasında bu ayrımın yapılması, Disney'in yeni hikâyeleri anlatırken geçmişten gelen karmaşadan kurtulmak, âdeta tüm hikâyeyi baştan yazmak istemesinden kaynaklanıyordu. İyi mi oldu, kötü mü oldu, orasını da zaman gösterecek.

BİZE ULAŞIN