Müzik dünyasının fabrikası Max Martin

O, popüler müziğin en üretken, ama ismi duyulmayan kişisi. Şarkıları yıllardır radyolarda ardı ardına çalıyor, pek çok ülkede zirveye çıkıyor, ama ismini bilen çok az: Max Martin, pelerinli gölge adam.

Giriş Tarihi: 15.12.2017 15:41

Yazı Emrah Saka

Gerçek adı Karl Martin Sandberg. Şarkı yazmaya 1990'lı yılların başında karar verdi. İsveçli gölge adamın şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde zirve gören 64 şarkısı var. Bu şarkılar arasında, Taylor Swift ve Katy Perry'e yazdığı onlarca şarkı da bulunuyor.

Geçen yıl İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf tarafından ödüllendirilen prodüktör, ticari olarak son yirmi yılın sürdürülebilen bir başarı timsali olarak nitelendirildi. 1985 yılında arkadaşları ile bir Glam Rock grubu kurdu. Başarılı olması için gruba o kadar kendisini adadı ki sonunda okuldan atıldı. It's Alive adlı grubu iki single'dan sonra dağıldı. Asla vazgeçmeyen Martin,
Michael Jackson'dan beklemediği bir teklif aldı.

Jackson'ın yeğenlerinden oluşan 3T grubuna tam şarkı yapacaktı ki bir anda vazgeçti. Daha sonra yaptığı hatayı anladı. Tam Amerika macerası bitti, derken Backstreet Boys'tan bir teklif aldı ve grubun ilk şarkısı 'We've Got it Goin' On'a imza attı.

Dünya onu Britney Spears'ın 'Baby One More Time' hitiyle tanıdı. Şarkı o kadar ünlendi ki dünya çapında en çok satın alınan ilk 50 şarkı arasına girdi, 10 milyon kopya satılarak pek çok evin rafına yerleşti.

1999 yılından 2016'ya kadar 9 kez 'Yılın En İyi Şarkı Yazarı' seçildi. Popüler müziğin görünmez kralının yakın zamanda mutfağından çıkan şarkılarını sayarsak belki onu daha iyi tanıtabiliriz.

'Can't Feel My Face'-The Weeknd
'Side to Side'-Arina Grande (feat Nicki Minaj)
'One More Night'-Maroon 5
'Bad Blood'-Taylor Swift (feat Kendrick Lamar)
'Chained To The Rhythm'-Katy Perry (feat Skip Marley)
'Lust For Life'-Lana Del Rey (feat The Weeknd)
'Bang Bang'-Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj
'Dark Horse'-Katy Perry (feat Juicy J)
'Blank Space'-Taylor Swift
'Send My Love (To Your New Lover)'-Adele
'Love Me Like You Do'-Ellie Goulding
'La La La'-Shakira (feat Carlinhos Brown)
'Can't Stop The Feeling!'-Justin Timberlake
'Just Like a Fire'-Pink

BİZE ULAŞIN