En kötü filmin filmi çekilirse

Gelmiş geçmiş en kötü filmler listesinin ilk sıralarındaki 'The Room'dan ilham alan 'The Disaster Artist', James Franco ve Seth Rogen iş birliğiyle izleyici karşısına çıkıyor.

Giriş Tarihi: 26.09.2017 12:57

Yazı: Ege GÖRGÜN

Tommy Wiseau yönetmenliğinde çekilen 'The Room' filmi ülkemizde pek bilinmiyor olabilir ama klasik kült filmler arasında hatırı sayılır bir yere sahip. Üstelik şimdi James Franco ve Seth Rogen sayesinde, filmi bilmeyenler de 'The Room'un neden en kötü filmlerden biri olduğunu öğrenme fırsatı bulabilecek. Çünkü 'The Disaster Artist', bu kült filmin çekim arkası sahnelerine bakma şansı tanıyor.

'The Disaster Artist'in çekilmesine, filmin uyarlandığı The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made adlı kitap ilham kaynağı olmuş. 'The Room'un oyuncularından Greg Sestero'nun Tom Bissell'le birlikte kaleme aldığı ve filmin çekim arkası sahnelerinin hikâyelerinin anlatıldığı kitap, sırf adıyla bile filmin ne kadar kötü olduğunun ipuçlarını veriyor doğrusu.

'The Room'un alametifarikası; ABD'de Tommy Wiseau adında bir adamın çıkıp 6 milyon dolarlık servetiyle finanse ettiği filmi çekmeye kalkmasıyla başlıyor. Üstelik Wiseau filmin yönetmenliğini, yapımcılığını üstlenmekle yetinmeyip başrol oyunculuğuna da soyunuyor.

Klişe denebilecek sıradan bir konusu var filmin. Johnny, San Francisco'da nişanlısı Lisa ile birlikte yaşayan başarılı bir banker. Ancak Lisa bu ilişkiden sıkılıyor ve Johnny'nin en yakın arkadaşı Mark'ı baştan çıkarıyor. O andan itibaren hayatları değişiyor. Buraya kadar bir numarası yok 'The Room'un. Ama film o kadar kötü ki; sıradan konusuna, oyunculuklarına, berbat yönetmenliğine rağmen zaman içinde üne kavuşup kültleşiyor. 'The Disaster Artist' de, işte bu acayip adam Tommy Wiseau ve onun en iyi arkadaşı aktör Greg Sestero'nun maceralarını anlatıyor. Filmlerini çekerek Hollywood rüyasını yaşamaya çalışan ikili, kendilerini tuhaf bir prodüksiyonun içinde buluyor ve sinema tarihinin en kötü şöhretine sahip olmasına rağmen bir o kadar da sevilen filmlerinden 'The Room'a imza atıyor. Sinemaseverlere de 'The Disaster Artist'i izleyip bol bol gülmek kalıyor.

Konuya yaklaşımı "Greg'in kitabının yüzde 40'ı doğrudur," olan Wiseau'nun, James Franco'nun "'The Disaster Artist' filmi hakkında ne düşünüyorsun?" sorusuna "Yüzde 99,9'unu onaylıyorum," diye cevap vermesi de bir başka ilginç nokta. Franco ona bu yüzde 1'lik kaybın neden kaynaklandığını soruyor. Wiseau ne dese beğenirsiniz? "Işık. Filmin başı biraz karanlıktı." James Franco onun bu yorumunu görüntü yönetmeni Brandon Trost'la paylaştığında, Trost gülerek şöyle demiş: "Evet ya, belki de 'The Room'u izleyip ışık konusunda biraz ders almalıydık!"

BİZE ULAŞIN