Yıldızlara yolculuk

Türk yıldızları akrobasi timinin 25. yılına özel hazırlanan 'Yıldızlara yolculuk' adlı derleme müzik albümünün gelirinin tamamı şehit aileleri yararına bağışlanacak.

Giriş Tarihi: 23.09.2017 10:50

Yazı: Ege GÖRGÜN

Türk Yıldızları, 1992 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı'nın emriyle kurulmuş. Haliyle 2017 yılı itibariyle 25. yılını kutluyor. Bu özel yıl için 15 farklı sanatçı bir araya gelerek Türkiye'de eşine rastlanmayan bir proje ortaya çıkarmış. Gökyüzünde çeyrek asırdır yer alan bu time özel hazırlanan albüm, genelinde havacılık, uçmak ve gökyüzüne; özelinde ise Türk Yıldızları'na atfedilmiş. Sessiz sedasız tamamlanan ve ağustos itibariyle dijital platformlar ve raflardaki yerini alan albümün adı ise 'Yıldızlara Yolculuk'.

Öyle küçük bir proje de değil; aralarında Hayko Cepkin, maNga, Kurban, Zakkum, Seksendört gibi büyük grupların da olduğu bir albüm. Üç kişilik bir proje ekibinin yürüttüğü, Özgür Can Öney ve Tuna Velibaşoğlu'nun danışmanlığını yaptığı 'Yıldızlara Yolculuk' isimli albüm, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Çünkü Allstars'ın finanse ettiği albümün satışından elde edilecek gelirin tamamı şehit ailelerinin yararına faaliyet gösteren Kartal Vakfı'na bağışlanacak.

Albümde 15 şarkı yer alıyor, bunlardan sekiz tanesi albüm için bestelenmiş yeni eserler. Kalan yedi şarkıdan bir tanesi cover (Hayko Cepkin tarafından seslendirilen Yavuz Çetin'e ait 'Benimle Uçmak İster misin?' adlı şarkı). Albüme dahil edilen diğer eski şarkılar Aslı Gökyokuş'un 17 yıl önce çıkan ilk albümündeki 'Keşfi Alem', daha önce Türk Yıldızları ile birlikte çektiği klip ile gündeme gelen Oğuz Sırmalı'nın 'Gökyüzü Olsam' isimli şarkısı, maNga'nın havacılık filmi olan 'Anadolu Kartalları' soundtrack albümünde de yer alan 'Fly to Stay Alive' ve Picpocket'a ait 'Özgürlük' isimli şarkılar. Albümde outro olarak kullanılan bir de Kurban'ın 'Göç' isimli enstrümantal şarkısı var.

Seksendört ise 'Kaçalım mı?' isimli şarkısını 'Uçalım mı?' olarak değiştirerek albümde yer almış. Belki de albümün en özel şarkısı olmuş çünkü Seksendört şarkının adını değiştirmekle kalmayıp ABD'de yaşayan ünlü caz aranjörü Utar Artun'a caz aranjesini de yaptırmış. Sonrasında Hava Kuvvetleri'ne bağlı Cazın Kartalları orkestrası ile birlikte stüdyoya girerek caz sound'una sahip bir eser yaratmış.

Albüme özel bestelenen şarkılar arasından Zakkum'a ait 'Uçuyorum' öne çıkıyor. Bir çocuğun hayalleriyle başlayan havacılık sevdasını 'Uçuyorum' adlı şarkısıyla dile getiren Zakkum albümün duygusal yönüne hitap ederek albüme yumuşak bir doku da katmış. Dinamik şarkılar arasında Ayşegül Esen 'Yürek İster' ve bu albüm ile müzik kariyerine adım atan Kinyas Öz 'Kartal Gibi' ile yer alırken 'Türk Yıldızları' isimli şarkılarıyla Klişe, 'Hadi Uçalım' ile İsa Özkacaman ve 'İstikbal Göklerdir' diyen Direct de albüm için beste yapan sanatçılar arasında yer almakta. Plastic, Türk Yıldızları telsiz konuşmaları eşliğinde yaptığı 'Hadi Durma' şarkısı ile albüme özel bir dokunuş yapıyor, Patron ise albümün tek rap şarkısı olan '25. Yıl' ile albümü renklendiriyor.

İlüstrasyon: Melike ACAR

PILOTLAR DÜNYAYA TANITILIYOR

Türk Yıldızları, 8 süpersonik jet uçağıyla hava gösterisi yapan tek tim. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan seçkin pilotlardan oluşan bu tim 25 yıldır dünyanın farklı yerlerinde Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Aslında temsil görevinin yanında bir görevleri daha var: Her biri savaş manevrası olan akrobasi hareketlerinden zorluk derecesi en yüksek olanları yapan Türk pilotlarının yetenek, imkân ve kabiliyetlerini tüm dünyaya duyurmak. 25. yılında sanatın bir dalı ile anılan Türk Yıldızları'nın daha nice yıllar gökyüzünde sanatlarını icra etmeleri dileğiyle…

BİZE ULAŞIN